Niko nema prava da uništava tuđu imovinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 12. 04. 2012. | Komentara: 0

Niko nema prava da uništava tuđu imovinu

ZRENJANIN – U organizaciji Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu danas je organizovana akcija tokom koje su omladinke i omladinci, zajedno sa okupljenim građankama i građanima, prekrečili grafit – obeležje jedne od najvijačkih grupa, koji je bio iscrtan na objektu nekadašnje Sinagoge, na uglu ulica Jevrejske i Sarajlijine.

LSV

Mr Vladimir Vasiljev, kandidat Lige za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu, koji se pridružio akciji, podsetio je da je LSV jedina stranka koja već više od dve decenije dosledno i kontinuirano istrajava u borbi protiv svih oblika nasilja i diskriminacije.
- Ekstremne navijačke grupe u Srbiji su crna mrlja našeg sporta i najružnija slika koju Srbija šalje u svet. Jedno je sportski navijati i poštovati protivnika, a sasvim je drugo koristiti sport za propagiranje nasilja, nacionalne, verske ili polne mržnje, odnosno za uništavanje tuđe imovine. Svedoci smo da je ceo naš grad išaran u ratu grafita navijačkih grupa. Niko ne reaguje od nadležnih, što podstiče delikvenciju. Ovom akcijom Liga po milioniti put daje pozitivan primer i nastavlja borbu za slobodnu i kulturnu Vojvodinu i Zrenjanin, u kojima nema nasilja i netolerancije – rekao je Vasiljev. On je dodao da je Vojvodina nekada imala svoju policiju, zakone i sudstvo.
- Tada je bila najbogatija i najbezbednija regija jugoistočne Evrope. Tek kada budemo ponovo dobili punu autonomiju Vojvodine , tada će ovi, a i mnogo bolniji problemi, zbog kojih je ona trenutno zaostali deo Srbije, biti prošlost – istakao je kandidat Vasiljev. Božana Vukadinović, predsednica Omladine LSV u Zrenjaninu, osudila je uništavanje tuđe imovine, upozoravajući da je ovo vandalsko delo i vređanje Jevrejske nacionalne zajednice, jer se nalazi na zgradi nekadašnje Sinagoge, odnosno na mestu na kojem se svake godine obeležava Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta – pogroma jevrejskog naroda tokom Drugog svetskog rata.
- Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je antifašizam univerzalna moralna dužnost i neodvojivi deo napora za ostvarivanje istinske demokratije i društvene jednakosti. Antifašizam nije samo reč, kojom se legitimiše demokratsko delovanje, već je temeljni humanistički sistem vrednosti, koji mora biti osnov svakog društva koje pretenduje da sebe nazove demokratskim. To je sistem vrednosti koji mora biti prihvaćen u društvu u potpunosti. Ovom akcijom ukazujemo i jasno i glasno apelujemo na poštovanje različitosti u svakom njenom obliku, zato što mi živimo ovde - istakla je Božana Vukadinović.

(BILSV, 12.04.2012.)






ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook