Obeležen dan oslobođenja Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Utorak, 23. 10. 2012. | Komentara: 0

Obeležen dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD – Predstavnici Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obeležili su 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu polaganjem venca na Spomen groblju u Novom Sadu.

LSVO

Venac su položili predsednica GrO LSVO Novi Sad Kristina Vuljaj i odbornik LSV u Skupštini Grada Novog Sada Nenad Vezmar.
Vezmar je istakao da je na ovaj način odata počast našim palim borcima koji su svoje živote dali za slobodu Novog Sada i napomenuo da je negovanje antifašizma među mladima prioritet.
- Danas se, kao i niz godina u nazad, LSVO na ovaj dan priseća onih koji su 23. oktobra 1944. dali život za oslobađanje grada i time stali na kraj fašističkoj torturi u Novom Sadu. Smatramo da je od izuzetne važnosti podsećati mlade na ovakve događaje sa ciljem suzbijanja fašističkih i neonacističkih ideja – napomenula je Kristina Vuljaj.
Iako je polaganje venca bilo najavljeno za 9.45 sati, 15 minuta pre delegacije grada Novog Sada, omladina Lige je morala da sačeka da vence prvo polože gradonačelnik i predsednik Skupštine Novog Sada.
Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom obeležava se povodom 23. oktobra 1944. godine, kada su borci Novosadskog partizanskog odreda oslobodili Novi Sad, a iz njega se povukle poslednje fašističke okupacione trupe.

(BILSV,  23.10.2012)Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook