Omladina LSV na Kampu socijaldemokratske omladine Evrope

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Utorak, 24. 07. 2012. | Komentara: 2

Omladina LSV na Kampu socijaldemokratske omladine Evrope

ZRENJANIN - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine prisustvovala je letnjem kampu socijaldemokratske omladine Evrope - ECOSY-ju, u kom je učestvovalo oko 1.500 omladinaca socijaldemokratskih partija iz cele Evrope. Delegacija LSV omladine, koju je činilo 40-ak omladinaca, bila je najbrojnija iz Srbije i među tri najbrojnije delegacije iz cele Evrope.

LSVO

Učešće I aktivnost mladih ligaša primetili su organizatori i drugi učesnici kampa, što će doprineti da Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine ove godine dobije i status punopravnog člana ECOSY-ja za koji je aplicirala.

- Program ovogodišnjeg kampa je sadržao predavanja iz šest oblasti kojima se ECOSY bavi - jednakost za sve, prilike za zaposlenje, prava LGBT populacije, obrazovanje za sve, smanjenje siromaštva i međunarodna saradnja. Pored toga, omladinci Lige su učestvovali na bilateralnim sastancima sa delegacijama Austrije, Francuske, Bugarske, na kojima je dogovorena saradnja, ali i na neformalnim razgovorima na kojima su omladinci razmenjivali socijaldemokratska iskustva - izjavila je šefica delegacije Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Ivana Stoiljković.

Program je bio upotpunjen i razmenom kulturnih sadržaja evropskih zemalja na tematskim večerima koje su organizovale neke od država. U okviru kampa organizovana su i dva sastanka SD9 organizacije na kojima su dogovorene akcije i dugoročni planovi delovanja ove regionalne organizacije koju sačinjavaju omladine socijaldemokratskih organizacija iz bivše SFRJ, među kojima i LSV. Stoiljkovićeva smatra da je za LSV jako važno podizanje kapaciteta omladine učešćem na kvalitetnim predavanjima i druženjem sa omladinom iz okruženja.

- Omladina LSV je aktivno učestvovala na predavanjima i to na temu desničarskog ekstremizma i prava LGBT populacije na prostorima bivše Jugoslavije - istakao je predavač LSVO Mišo Živanov, dodajući da je zadovoljan načinom na koji su ostali učesnici kampa reagovali na učešće mladih ligašica i ligaša na kampu.

ECOSY (European Community Organization of Socialist Youth) je podmladak Partije evropskih socijalista (PES) u čije punopravno članstvo ulaze socijaldemokratske omladinske organizacije iz zemalja EU. ECOSY se sastoji od 39 punopravnih organizacija i 17 organizacija sa statusom posmatrača. Kamp je održan od 13. do 20. jula u Umagu u Hrvatskoj.

(BILSV, 24.07.2012)
Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook