Srećan ti rođendan Novi Sade!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Novi Sad, 01. februar 2018 - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.

LSVO

Na današnji dan Novi Sad je 1748. godine proglašen slobodnim carskim gradom. Tada je carica Marija Terezija potpisala „Povelju slobodnog carskog grada“, kojom je Novi Sad stekao autonomiju visokog stepena u okviru tadašnje Habsburške monarhije.
 
Danas, 270 godina kasnije, sokake su zamenile ulice, a naš Novi Sad je Evropska prestonica omladine i kulture.
 
Ponosni smo što živimo ovde i što je Novi Sad naša kuća!
Srećan ti rođendan Novi Sade!
 
Gradski odbor 
Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Omladina LSV | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Radionice o LGBT pitanjima

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pokrenuo je niz radionica koje se bave LGBT pitanjima, a kako navodi koordinatorka ovih radionica Emina Gojak, cilj je da se omladinci i omladinke bolje upoznaju sa LGBT pokretom u Srbiji, njegovim nastankom, aktivnostima i ciljevima, kako bi što bolje pokazali društvenu i političku odgovornost, zrelost i solidarnost u zastiti prava LGBT populacije.
Omladina LSV | Subota, 21. 01. 2012. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica Novosadske racije

NOVI SAD - Polaganjem venca na Spomenik žrtava racije i minutom ćutanja, Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad (GrO LSVO Novi Sad) obeležio je pomen na žrtve pogroma iz 1942. godine.
Omladina LSV | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Ljudska prava niko ne sme da krši

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas da 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, ne sme biti samo mrtvo slovo na papiru, već da svako ima pravo da, zna koja prava ima i da bude svestan da niko ne sme da ih krši.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook