U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 07. 2015. | Komentara: 0

U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac na spomenik narodnom heroju Svetozaru Tozi Markoviću povodom 13. jula, dana kada je rođen narodni heroj.

LSV
 
- Danas, kada smo svedoci raznih pokušaja, koji za cilj imaju da uruše i omalovaže sve tekovine antifašističke borbe, da se narodni heroji i heroine zaborave, a oni koji su bili saradnici okupatora rehabilituju, Gradski odbor LSVO Novi Sad nije zaboravio na naše borce i borkinje koji su se borili protiv fašizma i, kao i prethodnih godina, obišao je grob Svetozara Toze Markovića na Almaškom groblju u Novom Sadu, uredio ga i očistio – navedeno je u saopštenju novosadskog odbora LSVO.
 
Kao i prethodnih godina spomenik narodnog heroja je zapušten i zarastao u korov zbog nečinjenja nadležnih službi. Sramota je, da u godini kada čitav svet obeležava 70 godina od pobede nad fašizmom, spomenici narodnih heroja i heroina koji su branili građane i građanke od fašizma budu zapušteni, zatrpani korovom i đubretom, dodaje se u saopštenju.
 
- Gradski organi treba da odgovore zbog čega niko od nadležnih institucija ni tri godine posle prvog apela od strane Omladine LSV ne vodi računa o spomeniku narodnog heroja Svatozara Toze Markovića. Apelujemo ponovo na nadležne institucije Grada Novog Sad da se što pre zaštite i obnove spomenici i spomen obeležja iz narodno-oslobodilačke borbe, u znak večnog sećanja i zahvalnosti na antifašističkoj borbi koja je donela slobodu svim građanima i građankama Novog Sada, AP Vojvodine i Republike Srbije. 
                                                                        
(BILSV, 13.07.2015)




Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook