Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 05. 10. 2015. | Komentara: 0

Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

NOVI SAD - Povodom 27. godišnjice od "Jogurt revolucije", Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu.

LSV

Na kapijama ovih preduzeća, nekadašnjih giganata, ostavili su poruke da bi podsetili građanke i građane na sramotna dešavanja koja su prouzrokovala nasilnu smenu tadašnje administracije i početak agonije, pljačke i propadanje Vojvodine.
 
- Mnoge uspešne firme koje su tada poslovale su uništene i "zaboravljene". Radnici i radnice tih preduzeća ostali su na ulicama. Veliki giganti poput Novkabela, Albusa, HINS-a, Jugoalata, Jugodenta, Neobusa danas zajedno zapošljavaju par desetina radnika ili su potpuno zatvoreni. Nekada je Novi Sad bio industrijski centar, a danas smo svedoci da je Novi Sad grad bez novih radnih mesta, grad bez investicija, grad u kojem komunalni sistem ne funkcioniše, grad koji nikad nije bio prljaviji i zapušteniji - navodi se u saopštenju Omladine LSV Novi Sad.
 
Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poručuje svim građankama i građanima da će Vojvodine biti onoliko, koliko bude borbe za nju.
 
(BILSV, 05.10.2015)




Omladina LSV | Utorak, 24. 01. 2017. | Komentara: 0

Prevazići politiku sukoba zarad bolje budućnosti za mlade

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine, mladi Liberalno demokratske partije, Demokratska omladina, Inicijativa mladih za ljudska prava, Socijaldemokratska omladina i Asocijacija mladih SDA Sandžaka upućuju poziv svim predstavnicima vlasti u Srbiji da rade na uspostavljanju politike pomirenja i stabilnosti kao glavnog političkog diskursa, umesto politike koju karakteriše rast tenzija i nacionalizma u regionu, a koju smo u velikoj meri imali prilike da vidimo u prethodnom periodu.
Omladina LSV | Petak, 30. 12. 2016. | Komentara: 0

Vlast da predoči mere za mlade u 2017. godini

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine apeluje da Vlada Republike Srbije, a naročito Ministarstvo za sport i omladinu, jasno predoči šta i kako misli da uradi u vezi sa položajem mladih ljudi u ovoj zemlji tokom iduće godine.
Omladina LSV | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

Odgovorni za stradanje gardista moraju imati ime i prezime

Republika Srbija je dužna da angažuje sve svoje nadležne organe i službe i konačno saopšti, najpre roditeljima, a zatim i celokupnoj javnosti punu istinu o stradanju dvojice gardista, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook