Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 11. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

Novi Sad, 11. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je otkrivanje spomen-ploče komandantu Novosadskog korpusa nekadašnje JNA Mladenu Bratiću loš potez i da će dodatno uticati na pogoršanje odnosa u regionu.

LSV

Kao što je poznato, Bratić je komandovao napadom na Vukovar, grad koji je devedesetih u potpunosti razrušen, a njegovo stanovništvo raseljeno.

Ova spomen ploča ne može ići u prilog poboljšanju odnosa između Srbije i Hrvatske, a poznato je da je dobar odnos naše dve zemlje stub stabilnosti regiona.

Podsećanje na komandanta koji je rušio Vukovar samo će osnažiti snage u Hrvatskoj koje su pozivale na razbijanje i skidanje ploča sa ćiriličnim natpisima u Vukovaru. Da li se tako pomaže srpskoj zajednici? 

Mnogo je bolje osnaživati privrednu, kulturnu i prosvetnu saradnju, nego iskopavati ratne sekire. 

Građani Slavonije i Vojvodine, pre svega mladi, odlaze na zapad, a politički lideri se podsećaju rata. Naši krajevi postaju pustoš, a politička elita podstiče sećanja na ratove i stradanja. 

LSV je protiv takve politike i poziva političare sa obe strane granice da se uozbilje i počnu da rade u interesu svojih građana.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Četvrtak, 17. 05. 2012. | Komentara: 0

Od 4. juna deo Gimnazijske opet zatvoren za saobraćaj

ZRENJANIN - U delu Gimnazijske ulice, od Jevrejske do Ulice Svetozara Markovića, od 4. juna biće zabranjen saobraćaj svakog dana od devet časova pre podne, pa sve do kasnih večernjih časova, najavili su danas Branislav Knežević, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 05. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninski Gerontološki centar kao primer drugima

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton posetio je danas Gerontološki centar Zrenjanin, gde je, sa Zoricom Vučković, direktorkom, razgovarao o radu i funkcionisanju ove ustanove.
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 05. 2012. | Komentara: 0

Nastaviti putem stabilnosti

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo, zabrinut je zbog ulaska Tomislava Nikolića u drugi krug predsedničkih izbora, istakla je predsednica Izvršnog odbora LSV Pančevo Marinika Čobanu, zbog čega je pozvala sve Pančevce da na  izborima podrže demokratskog kandidata Borisa Tadića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook