Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 01. 06. 2019. | Komentara: 0

Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

Novi Sad, 01. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pojavu grafita sa šovinističkom sadržinom, koji su ponovo osvanuli u Zrenjaninu. 
 
Posle sličnih grafita u zrenjaninskim naseljima Mala Amerika i Lesnina, ovog puta su ispisani na zidu zgrade u Mesnoj zajednici Šumica. 

LSV
 
Ovakva, ali i bilo koja druga manifestacija jezika mržnje je apsolutno nedopustiva i predstavlja udar na tradiciju tolerancije i zajedničkog života u Zrenjaninu i Vojvodini.
 
Onaj koji napiše poruku „Smrt Šiptarima“ prekršio je Ustav i zakone ove zemlje, ali i uvredio sve građanke i građane našega grada!
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalne samouprave da u najkraćem roku uklone grafite sa uvredljvim i pretećim sadržajima, a nadležne organe bezbednosti da licu pravde privedu počinioce ovog protivzakonitog akta.
 
Dejan Čapo 
potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

Interesi Vojvodine na prvom mestu

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da će LSV nakon Devetog kongresa doživeti unutrašnje strukturne reforme i da će biti mnogo bliža građanima i građankama Autonomne pokrajine Vojvodine.
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

Borba za Vojvodinu je beskompromisna

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine danas ponovo definiše svoju politiku i očekujem da će nakon ovog kongresa ton LSV postati oštriji, da će naša borba za Vojvodinu postati beskompromisna i da ovaj put zaista neće biti nikakvih odstupanja i nikakvih povlačenja – izjavila je danas portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
 
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

Danas IX Kongres LSV: Prvo, Vojvodina

NOVI SAD - Uz slogan “Prvo, Vojvodina “ i poruku “Novi početak” danas, sa početkom u 11 časova u Novom Sadu se održava IX Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji je i izborni.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook