Paljenje vojvođanske zastave je izraz mržnje i napad na Srbiju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 31. 03. 2021. | Komentara: 0

Paljenje vojvođanske zastave je izraz mržnje i napad na Srbiju

Novi Sad, 31. mart 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve aktere društvenog života, posebno nosioce vlasti i medijske kuće, da zaustave sve veću poplavu netolerancije, govora mržnje i provokacije međunacionalnih sukoba.

LSV

Hapšenje osoba koje su sa prostorija javnog preduzeća u Ruskom Krsturu, tokom dana, skinule zastave Vojvodine, Srbije i zastavu rusinske nacionalne manjine, a zatim spalile vojvođansku, odgovor je na protivzakonito delovanje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se bavimo uzrocima i preventivom na taj način što će se sistematski osuđivati netolerancija, govor mržnje i šovinizam, a propagirati razumevanje i poštovanje među narodima, kao i tolerancija prema različitom.

Ovakvi primeri ukazuju na sve zastupljeniju netoleranciju i pokušaj gušenja ideje zajedništva. Paljenje vojvođanske zastave, koja nema nacionalna obeležja, je put ka urušavanju multikulturalizma, tradicije sužuvota i dobrosusedskih odnosa u višenacionalnim sredinama.

Ustav Srbije propisuje da Vojvodina ima svoja obeležja. Skupština Vojvodine je legitimno propisala pravo na upotrebu pokrajinskog grba i zastave. S obzirom na sve ovo, ovakav vandalski čin je protivustavno i krivično delo.

Zauzimanje proaktivne uloge u osudi šovinizma, netolerancije i fašizma je put kojim Srbija treba da napreduje ka ostvarivanju modernog demokratskog društva u kome se svi osećaju sigurno.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Ljudska prava na prvom mestu

Državna sekretarka u Ministarstvu za Ijudska i manjinska prava i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga izjavila je da je Zakon o istopolnim zajednicama samo objašnjavanje očiglednog za Ijude koji žive u takvim zajednicama. 
Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe što pre usvojiti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je skup koji je juče održao Socijalni kanabis klub, kojim je Srbija pozvana da usvoji zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe. 
Odbori LSV | Utorak, 20. 04. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad je pokazao da nema mesta fašizmu i fašistima!

Novi Sad je juče još jednom jasno poručio da fašizmu i fašistima nema mesta na njegovim ulicama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook