Počela rekonstrukcija magistralnog vrelovoda u Zrenjaninu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Počela rekonstrukcija magistralnog vrelovoda u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i direktor JKP Gradska toplana Zrenjanin Vladimir Tešić podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare da je prethodna grejna sezona uspešno privedena kraju i najavio rekonstrukciju magistralnog vrelovoda.

Vladimir Tešić

- Već smo počeli sa radovima na Bulevaru Veljka Vlahovića od broja 25 do 41, gde je u toku zamena cevi, a očekujemo da će ovaj posao trajati do kraja ovog meseca. Planiramo u toku leta i da uradimo deo magistralnog vrelovoda na Bulevaru između zgrada od 51 do 61, i sa druge strane magistrale, na potezu od zgrada od 4 do 12, a takođe će se raditi i ogranak prema OŠ „Petar Petrović Njegoš“ – najavio je Vladimir Tešić, objašnjavajući da će se zamena distributivne mreže raditi i u centru, na potezu od Muzičke škole do srednje škole „Nikola Tesla“.

Kako je istakao, u planu je da se, početkom sledećeg meseca, počne sa zamenom magistralnog vrelovoda na potezu od JKP „Gradska toplana Zrenjanin“, kroz Pančevačku ulicu, do pružnog prelaza, a vrednost ove investicije, kako je rekao, je oko 150 miliona dinara nepovratnih sredstava, dobijenih od Ministarstva infrastrukture i energetike RS. Prema Tešićevim rečima, uskoro će krenuti i radovi u ulici Jug Bogdana, na potezu od ugla ulice Save Tekelije do odvajanja za Lesninu i unutar naselja 4. jul.

- Zamenom ovog dela vrelovoda Zrenjanin će dobiti sigurnije i stabilnije snabdevanje toplotnom energijom, a očekujemo i da će se smanjiti gubici na distributivnoj mreži, koji nisu zanemarljivi. Radiće se i redovno održavanje sistema, odnosno proveravaćemo stanje cevi i vršiti zamenu tamo gde je to potrebno – rekao je Tešić.

On je ovom prilikom apelovao na potrošače da koliko god mogu redovno izmiruju svoje obaveze, kako bi se sprečila dugovanja prema Srbijagasu, koja su dovela do toga da račun zrenjaninske Toplane bude blokiran zbog duga u aprilu mesecu ove godine.
- Što je urednije izmiravanje obaveza, to će urednije biti i snabdevanje toplotnom energijom – zaključio je Vladimir Tešić na današnjoj konferenciji za novinare.

(BILSV, 12.06.2012.)Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.
Izjave | Ponedeljak, 26. 10. 2020. | Komentara: 0

Ministarstva sile ne smeju da služe za lečenje kompleksa

Sastav ove vlade pokazuje da je Alekandar Vučić izuzetno opasan protivnik svakome ko pokušava da neke svoje ideje plasira iz jednostavnog razloga što, ako misliš da ga pobediš sa više nacionalizma to ne može, ako misliš da ga pobediš na populizam - ne može, a s druge strane on je napravio jednu inkluzivnu verijantu vlade
Odbori LSV | Petak, 23. 10. 2020. | Komentara: 0

Nema boljeg i značajnijeg imena za novi most od - Most 23. oktobra!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građanima i građankama 76. godišnjicu od oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook