Pokrajinska vlada je trebala više pomoći tokom pandemije korone

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 13. 11. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada je trebala više pomoći tokom pandemije korone

NOVI SAD – Poslanička grupa Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali izveštaje o izvršenju budžeta AP Vojvodine za period januar-jun 2020. i januar-septembar 2020. godine. Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Olena Papuga istakla je da su se tekuća budžetska sredstva trošila na stvari koje nisu bile prioritet u trenutku kada je aktuelna epidemija koronavirusa, te da je Pokrajinska vlada trebala više da pomogne zdravstvenim radnicima, zdravstvenim institucijama i građanima Vojvodine.

LSV

- Tekuća budžetska sredstva se koriste za neke nepredviđene situacije kao što su poplave i sve ono što može građane da zadesi. Ali nepredviđena situacija, ne samo u Vojvodini nego i u Republici Srbiji, baš u tom periodu, je pandemija koronavirusa. U periodu januar-septembar 2020. godine davalo se dva miliona dinara za izdavanje nekih knjiga. To je bio i izborni period. A znamo da bi preče bilo da se građanima AP Vojvodine, zdravstvenim radnicima, kao i bolnicama, domovima zdravlja pomogne. Ne samo da se iz republičkog budžeta izdvoji po 100 evra ili koliko, nego je i APV sigurno trebala više sredstava da dâ zdravstvenim radnicima i da nameni sredstva iz tekuće budžetske rezerve za pomoć zdravstvenim radnicima, a i svakom građaninu, jer znamo da pandemija nosi sa sobom korišćenje raznoraznih lekova koje građani ne mogu sebi možda ni preventivno da priušte – istakla je Papuga.

Ona je upitala i zašto SPC nije ustupila zgradu nekadašnje bolnice za plućne bolesti na Iriškom vencu. Kako je naglasila, ta bolnica je izgrađena za vreme Kraljevine Jugoslavije 1926. godine, a dve godine kasnije u njoj je urađena i prva operacija na plućima. Nakon restitucije, ona već 20 godina stoji prazna, a osoblje koje je u njoj radilo sada je na Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici. 

- Toj bolnici je jako dobar prilaz, jer se nalazi na raskrsnici na Iriškom vencu. Poseduje kuhinju i biblioteku, a trebalo bi nedelju dana da se ona sredi i pretvori u kovid centar, pa da se u njoj leče svi Vojvođani. Kao što znamo, Islamska zajednica ima Mešihat, Rimokatolička crkva ima Karitas, zašto SPC taj prostor na Iriškom vencu, tu bolnicu koja je u dobrom stanju, nije dala AP Vojvodine da malo uredi i da se tamo leče svi bolesnici iz cele Vojvodine, a ne da preuređujemo fiskulturne sale i sve ono ostalo da bi se lečili pacijenti, odnosno svi građani koji su oboleli od kovida? – upitala je Papuga.

Ona je zaključila da će pandemija koronavirusa potrajati, pa da još uvek nije kasno da se Pokrajinska vlada i Sekretarijat za zdravlje ipak možda dogovore sa SPC da bolnicu ustupe za lečenje Vojvođana od kovida. 

(SzILSV, 13.11.2020)Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.
Izjave | Utorak, 12. 01. 2021. | Komentara: 0

U Vojvodini se isušuje sve što nije uz Koridor 10

Otkad je ta „prava opozicija“, pod okriljem Saveza za Srbiju, sebe proglasila za opoziciju, od tada (preddsednik Srpske napredne stranke Aleksandar) Vučić nikad bolje nije stajao, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Happy rekao i da se opozicija u Srbiji pravi.
Izjave | Nedelja, 10. 01. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Opozicija iz nekadašnjeg SZS neprestano jača Vučićevu vlast

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da opozicija iz nekadašnjeg Saveza za Srbiju (SZS) i Ujedinjene opozicije Srbije svojim postupcima neprestano jača vlast predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook