Ponoviti suđenje Kepirou

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Ponoviti suđenje Kepirou

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni državni organi Srbije zatraže od mađarskog pravosuđa ponavljanje suđenja Šandoru Kepirou koji je danas, pred sudom u Budimpešti oslobođen krivice za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma 1942. godine. Nakon ovog suđenja, ostao je bolan utisak da je na odluku suda uticala Kepirova starost i zdravstveno stanje, a što su skandirajući potencirale i njegove pristalice.

Ako je Kepiro ostario, zločin u kojem je od 20. do 23. januara 1942. godine ubijeno ili pod led na Dunavu gurnuto 1.246 Jevreja, Srba i Roma i dan danas je bolna rana na srcu Novog Sada i svih građana koji su tada izgubili najmilije.

Kada se tome doda i da je ovaj nekadašnji kapetan mađarske žandarmerije krajem Drugog svetskog rata bio dva puta osuđen na zatvorske kazne zbog spomenutih zločina i da je zbog toga pobegao u Argentinu, najmanje što žrtve zaslužuju jeste da se suđenje ponovi. Bez obzira na Kepirove godine i zdravlje.

Ako sud u Budimpešti nije u stanju da to suđenje organizuje, sud u Novom Sadu jeste. Makar mu se sudilo u odsustvu.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineNajave | Sreda, 26. 02. 2020. | Komentara: 0

NAJAVA DOGAĐAJA

Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležiće sutra, u četvrtak, 27. februara šesnaest godina zastave Vojvodine.
Saopštenja | Sreda, 26. 02. 2020. | Komentara: 0

Suficit budžeta važniji od interesa građanki i građana Srbije?

Poslednji primer u nemarnom odnosu države prema korisnicima usluga socijalne i zdravstvene zaštite, bila je najava da će u Predlogu izmena Zakona o igrama na sreću biti izuzeta obaveza o raspoređivanju profita u korist organizacija koji pomažu osobama sa invaliditetom, čime je postojao rizik urušavanja postojećeg nivoa prava osoba sa invaliditetom, koji je garantovan Ustavom i međunarodnim konvencijama. 
Izjave | Sreda, 26. 02. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Treba razgovarati i sa ZZS o ulasku u Evropski blok

Generalni sekretar Lige solcijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš nije isključio mogućnost da će se u okviru razgovora o formiranju Evropskog bloka za izbore u Srbiji razgovarati i sa strankom Zajedno za Srbiju, koja je napustila Savez za Srbiju, nakon što je odlučila da izađe na lokalne izbore u Šapcu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook