Premijerka da smeni Nenada Popovića

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 28. 07. 2019. | Komentara: 0

Premijerka da smeni Nenada Popovića

Novi Sad, 28. jul 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva premijerku Anu Brnabić da smeni ministra Nenada Popovića.

Svojom izjavom da „evropskih integracija više nema“ i da „srpski politički brod treba okrenuti u drugom pravcu“, Nenad Popović je po ko zna koji put pokazao da je ruski lobista i zastupnik interesa onih koji žele da zaustave evropski put Srbije.

LSV

Republika Srbija ne može istovremeno biti i za i protiv evropskih integracija, niti  premijerka i pojedini ministri u vladi mogu slati različite poruke svojim građanima i svetu. 

Ministar Nenad Popović je svesno naneo štetu evropskim integracijama Republike Srbije i ugledu naše zemlje.

Zbog toga, on ne zaslužuje slobodu da sam odluči da li će ostati u vladi, nego bi premijerka trebalo da ga smeni. 

Ta smena bi bila i jasan signal, kako eventualnim drugim ruskim lobistima u vladi, tako i evropskim zvaničnicima, o tome da je naša zemlja odlučna da bude deo evropske porodice.

A, što se tiče Popovićevog zaključka „Dogodine u Prizrenu“, predlažemo mu da ne čeka sledeću godinu, nego da odmah ode i ostane tamo.

Ako to zaista hoće. I ako može. 

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Saopštenja | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Kikinđani plaćaju da im bude toplo

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić, u ime svih odbornika LSV, predao je juče predsednici Skupštine grada predlog za izmenu Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 10. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje izricanje zatvorskih kazni katalonskim političarima

Jutros je Vrhovni sud Španije izrekao drakonske zatvorske kazne za devet katalonskih lidera, od devet do trinaest godina zatvora. Razlog za nečuvene kazne, koje su primer državne represije, jeste organizovanje referenduma 2017. o nezavisnosti Katalonije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook