Premijerka da smeni Nenada Popovića

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 28. 07. 2019. | Komentara: 0

Premijerka da smeni Nenada Popovića

Novi Sad, 28. jul 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva premijerku Anu Brnabić da smeni ministra Nenada Popovića.

Svojom izjavom da „evropskih integracija više nema“ i da „srpski politički brod treba okrenuti u drugom pravcu“, Nenad Popović je po ko zna koji put pokazao da je ruski lobista i zastupnik interesa onih koji žele da zaustave evropski put Srbije.

LSV

Republika Srbija ne može istovremeno biti i za i protiv evropskih integracija, niti  premijerka i pojedini ministri u vladi mogu slati različite poruke svojim građanima i svetu. 

Ministar Nenad Popović je svesno naneo štetu evropskim integracijama Republike Srbije i ugledu naše zemlje.

Zbog toga, on ne zaslužuje slobodu da sam odluči da li će ostati u vladi, nego bi premijerka trebalo da ga smeni. 

Ta smena bi bila i jasan signal, kako eventualnim drugim ruskim lobistima u vladi, tako i evropskim zvaničnicima, o tome da je naša zemlja odlučna da bude deo evropske porodice.

A, što se tiče Popovićevog zaključka „Dogodine u Prizrenu“, predlažemo mu da ne čeka sledeću godinu, nego da odmah ode i ostane tamo.

Ako to zaista hoće. I ako može. 

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Odbori LSV | Utorak, 20. 08. 2019. | Komentara: 0

Grad bez mladih je grad bez budućnosti

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je danas ponovo od predstavnika gradske vlasti da oforme radnu grupu koja bi radila na poboljšanju položaja mladih u Zrenjaninu kako bi se sprečio njihov masovni odlazak.
Saopštenja | Ponedeljak, 19. 08. 2019. | Komentara: 0

Učestvujemo u dijalogu, tražimo da bude premešten u Skupštinu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik Izvršnog odbora LSV Saša Šućurović i portparol LSV Aleksandar Marton, prisustvovali su danas nastavku dijaloga predstavnika vlasti, opozicije i eksperata koji je održan na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.
Iz medija | Nedelja, 18. 08. 2019. | Komentara: 0

Strah od uterivanja opozicije u jednoumlje

Od početnih polemika pre skoro deset meseci o tome ko (ne)treba da govori na protestima protiv vlasti, u opoziciji se u poslednje vreme raspravlja i o tome ko nije poželjan da prisustvuje javnim okupljanjima i šeta u protestnoj koloni, piše Politika.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook