Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 12. 07. 2020. | Komentara: 0

Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

Novi Sad, 12. jul 2020 - Prvostepena presuda Milutinu Jeličiću – Jutki predstavlja za Ligu socijaldemokrata Vojvodine tračak svetla na kraju tunela, koji vodi do uspostavljanja sudskog sistema, koji ne dozvoljava pritiske izvršne vlasti.

LSV

Borba Marije Lukić za pravdu i kažnjavanje prestupnika, koji ju je seksualno uznemiravao, ohrabrenje je svim ženama koje trpe seksualno nasilje, da nasilje prijave i potraže zaštitu suda. I zato je ova pobeda toliko važna kao proces koji je bio pod budnim okom javnosti i test senzibilnosti sudova na ovakve slučajeve seksualnog uznemiravanja.

Iako se provlači teza da ovo nije kraj sudskog procesa, jer postoji mogućnost žalbe drugostepenom organu, smatramo da je, ipak, važna pobeda za sve one koji će biti ohrabreni da potraže zaštitu suda, ukoliko su oštećeni od strane, do sada nedodirljivih, funkcionera vladajuće stranke.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je uverena da će epilog ovog sudskog procesa značiti mnogo za sudstvo i društvene tokove uopšte. Zato apelujemo da pravnici uključeni u ovaj predmet prihvate saznanje o njegovoj važnosti za sve nas i ostanu na visini zadatka do njegovog okončanja, ne podležući ničijim pritiscima.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena SubotićSaopštenja | Subota, 12. 09. 2020. | Komentara: 0

LSV čestita Nacionalni dan Katalonije

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita Nacionalni dan građanima Katalonije, te članstvu i rukovodstvu najsnažnije partije ove regije Republikanskoj levici Katalonije (ERC).
Odbori LSV | Sreda, 02. 09. 2020. | Komentara: 0

Marton: U Skupštini grada ne ćutati o problemima građana

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da će se zalagati da se u gradskom parlamentu ne ćuti o problemima koji muče građane. 
Izjave | Ponedeljak, 31. 08. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Hoće da budu Vučić umesto Vučića

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže za Politiku da se pravi velika logička greška u situaciji u kojoj se stvari postavljaju tako što se kaže: imate Vučića, koji je na vlasti, i imate ljude koji su opozicija, a oni koji nisu ni za vlast, ni za deo opozicije, ne postoje ili su dupli izdajnici.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook