Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 12. 07. 2020. | Komentara: 0

Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

Novi Sad, 12. jul 2020 - Prvostepena presuda Milutinu Jeličiću – Jutki predstavlja za Ligu socijaldemokrata Vojvodine tračak svetla na kraju tunela, koji vodi do uspostavljanja sudskog sistema, koji ne dozvoljava pritiske izvršne vlasti.

LSV

Borba Marije Lukić za pravdu i kažnjavanje prestupnika, koji ju je seksualno uznemiravao, ohrabrenje je svim ženama koje trpe seksualno nasilje, da nasilje prijave i potraže zaštitu suda. I zato je ova pobeda toliko važna kao proces koji je bio pod budnim okom javnosti i test senzibilnosti sudova na ovakve slučajeve seksualnog uznemiravanja.

Iako se provlači teza da ovo nije kraj sudskog procesa, jer postoji mogućnost žalbe drugostepenom organu, smatramo da je, ipak, važna pobeda za sve one koji će biti ohrabreni da potraže zaštitu suda, ukoliko su oštećeni od strane, do sada nedodirljivih, funkcionera vladajuće stranke.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je uverena da će epilog ovog sudskog procesa značiti mnogo za sudstvo i društvene tokove uopšte. Zato apelujemo da pravnici uključeni u ovaj predmet prihvate saznanje o njegovoj važnosti za sve nas i ostanu na visini zadatka do njegovog okončanja, ne podležući ničijim pritiscima.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena Subotić



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook