Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 12. 07. 2020. | Komentara: 0

Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

Novi Sad, 12. jul 2020 - Prvostepena presuda Milutinu Jeličiću – Jutki predstavlja za Ligu socijaldemokrata Vojvodine tračak svetla na kraju tunela, koji vodi do uspostavljanja sudskog sistema, koji ne dozvoljava pritiske izvršne vlasti.

LSV

Borba Marije Lukić za pravdu i kažnjavanje prestupnika, koji ju je seksualno uznemiravao, ohrabrenje je svim ženama koje trpe seksualno nasilje, da nasilje prijave i potraže zaštitu suda. I zato je ova pobeda toliko važna kao proces koji je bio pod budnim okom javnosti i test senzibilnosti sudova na ovakve slučajeve seksualnog uznemiravanja.

Iako se provlači teza da ovo nije kraj sudskog procesa, jer postoji mogućnost žalbe drugostepenom organu, smatramo da je, ipak, važna pobeda za sve one koji će biti ohrabreni da potraže zaštitu suda, ukoliko su oštećeni od strane, do sada nedodirljivih, funkcionera vladajuće stranke.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je uverena da će epilog ovog sudskog procesa značiti mnogo za sudstvo i društvene tokove uopšte. Zato apelujemo da pravnici uključeni u ovaj predmet prihvate saznanje o njegovoj važnosti za sve nas i ostanu na visini zadatka do njegovog okončanja, ne podležući ničijim pritiscima.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena SubotićSaopštenja | Sreda, 25. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV: Evropska unija nema alternativu

Ideja da se bojkotuje Evropska unija, koju je juče na svom Tviter nalogu izneo Sergej Trifunović, ne samo da je besmislena, nego i pogrešna i veoma opasna, naročito ako taj poziv dolazi od onih koji predstavljaju građanske aktiviste, te se zalažu za građanske ideje i demokratizaciju Srbije.
Saopštenja | Utorak, 24. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV osuđuje divljanje fašista u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje noćašnji fašistički incident prilikom kojeg su nepoznati počinioci ispisali grafite fašističke i nacionalističke sadržine na zgradi u Novom Sadu u kojoj živi poznati novosadski novinar Dinko Gruhonjić.

Saopštenja | Subota, 21. 11. 2020. | Komentara: 0

Patrijarha Irineja ispratiti uz puno poštovanje mera Kriznog štaba

Liga socijaldemokrata Vojvodine razume tugu vernika Srpske pravoslavne crkve zbog smrti patrijarha Irineja.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook