Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

Novi Sad, 23. avgust 2019 - Zbog nepoštovanja osnovnih pravila demokratskog izbornog procesa, te ako se nastavi sa pritiscima, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće imati kandidate na predstojećim izborima za Savete mesnih zajednica u opštini Kovačica.  

Kandidati LSV bili su spremni da se nadmeću za glasove birača, ali su u prethodnih nekoliko dana aktivisti Srpske napredne stranke, preko svojih posrednika, upozoravali kandidate LSV da kandidatura na izborima nije mudar potez.

LSV

Ligaši su zastrašivani otkazima sa radnih mesta i drugim protivzakonitim sredstvima pritisaka.
 
Upozorenja su došle neposredno pred samo prikupljanje potpisa u Kovačici i Uzdinu.
 
Na ovaj način su predstavnici vlasti flagrantno prekršili brojne ustavne i zakonske norme, koje svim građanima Srbije garantuju slobodu političkog izražavanja i organizovanja.
 
Ako se naprednjaci prema svojoj političkoj konkurenciji ponašaju na ovako besprizoran način već prvih dana izbornog procesa, šta bi se moglo očekivati kako intenzitet kampanje bude jačao?
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine o svemu navedenom upoznaće predstavnike kancelarije Evropske unije i OEBSA u Beogradu, a na sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata, koji je najavljen za početak septembra, otvoriće pitanje opšte regularnosti izbornog procesa.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine Saopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook