Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

Novi Sad, 23. avgust 2019 - Zbog nepoštovanja osnovnih pravila demokratskog izbornog procesa, te ako se nastavi sa pritiscima, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće imati kandidate na predstojećim izborima za Savete mesnih zajednica u opštini Kovačica.  

Kandidati LSV bili su spremni da se nadmeću za glasove birača, ali su u prethodnih nekoliko dana aktivisti Srpske napredne stranke, preko svojih posrednika, upozoravali kandidate LSV da kandidatura na izborima nije mudar potez.

LSV

Ligaši su zastrašivani otkazima sa radnih mesta i drugim protivzakonitim sredstvima pritisaka.
 
Upozorenja su došle neposredno pred samo prikupljanje potpisa u Kovačici i Uzdinu.
 
Na ovaj način su predstavnici vlasti flagrantno prekršili brojne ustavne i zakonske norme, koje svim građanima Srbije garantuju slobodu političkog izražavanja i organizovanja.
 
Ako se naprednjaci prema svojoj političkoj konkurenciji ponašaju na ovako besprizoran način već prvih dana izbornog procesa, šta bi se moglo očekivati kako intenzitet kampanje bude jačao?
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine o svemu navedenom upoznaće predstavnike kancelarije Evropske unije i OEBSA u Beogradu, a na sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata, koji je najavljen za početak septembra, otvoriće pitanje opšte regularnosti izbornog procesa.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook