Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

Novi Sad, 23. avgust 2019 - Zbog nepoštovanja osnovnih pravila demokratskog izbornog procesa, te ako se nastavi sa pritiscima, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće imati kandidate na predstojećim izborima za Savete mesnih zajednica u opštini Kovačica.  

Kandidati LSV bili su spremni da se nadmeću za glasove birača, ali su u prethodnih nekoliko dana aktivisti Srpske napredne stranke, preko svojih posrednika, upozoravali kandidate LSV da kandidatura na izborima nije mudar potez.

LSV

Ligaši su zastrašivani otkazima sa radnih mesta i drugim protivzakonitim sredstvima pritisaka.
 
Upozorenja su došle neposredno pred samo prikupljanje potpisa u Kovačici i Uzdinu.
 
Na ovaj način su predstavnici vlasti flagrantno prekršili brojne ustavne i zakonske norme, koje svim građanima Srbije garantuju slobodu političkog izražavanja i organizovanja.
 
Ako se naprednjaci prema svojoj političkoj konkurenciji ponašaju na ovako besprizoran način već prvih dana izbornog procesa, šta bi se moglo očekivati kako intenzitet kampanje bude jačao?
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine o svemu navedenom upoznaće predstavnike kancelarije Evropske unije i OEBSA u Beogradu, a na sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata, koji je najavljen za početak septembra, otvoriće pitanje opšte regularnosti izbornog procesa.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine Odbori LSV | Utorak, 19. 11. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne poznaje reč lokalpatriotizam

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje od čelnika gradske vlast u Zrenjaninu da bar povremeno pokažu, makar minimalan stepen lokalpatriotizma. Nažalost, njihovo svakodnevno delovanje ukazuje na suprotno.
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 11. 2019. | Komentara: 0

Dokle je stiglo otkrivanje lokacija sa opasnim otpadom?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da javnosti saopšti dokle se stiglo sa otkrivanjem lokacija sa  sakrivenim opasnim otpadom širom zemlje.
Saopštenja | Nedelja, 17. 11. 2019. | Komentara: 0

Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena najavama rekordnog iznosa budžeta grada Beograda za 2020. godinu, koji je pre nekoliko dana usvojilo Gradsko veće i uputilo Skupštini glavnog grada na usvajanje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook