Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

Novi Sad, 23. avgust 2019 - Zbog nepoštovanja osnovnih pravila demokratskog izbornog procesa, te ako se nastavi sa pritiscima, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće imati kandidate na predstojećim izborima za Savete mesnih zajednica u opštini Kovačica.  

Kandidati LSV bili su spremni da se nadmeću za glasove birača, ali su u prethodnih nekoliko dana aktivisti Srpske napredne stranke, preko svojih posrednika, upozoravali kandidate LSV da kandidatura na izborima nije mudar potez.

LSV

Ligaši su zastrašivani otkazima sa radnih mesta i drugim protivzakonitim sredstvima pritisaka.
 
Upozorenja su došle neposredno pred samo prikupljanje potpisa u Kovačici i Uzdinu.
 
Na ovaj način su predstavnici vlasti flagrantno prekršili brojne ustavne i zakonske norme, koje svim građanima Srbije garantuju slobodu političkog izražavanja i organizovanja.
 
Ako se naprednjaci prema svojoj političkoj konkurenciji ponašaju na ovako besprizoran način već prvih dana izbornog procesa, šta bi se moglo očekivati kako intenzitet kampanje bude jačao?
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine o svemu navedenom upoznaće predstavnike kancelarije Evropske unije i OEBSA u Beogradu, a na sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata, koji je najavljen za početak septembra, otvoriće pitanje opšte regularnosti izbornog procesa.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV ne može da prihvati izveštaj o izvršenju budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici Lige ne mogu da prihvate izveštaj o izvršenju budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu u periodu januar-jun 2019. On je ukazao da je najmanje realizacije u delu onih sredstava koji bi trebali da služe razvoju Vojvodine, da je ponovo evidentan pad prihoda od zakupa poljoprivrednog zemljišta i prihoda od naknada za vode... 
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2019. | Komentara: 0

Šta će država preduzeti protiv Srbske časti?

Vikend je prošao a javnost u Republici Srbiji nije dobila odgovor na pitanje odakle pravo izvesnoj, očito paravojnoj organizaciji, da nekome uđe u kuću i uzima pravdu u svoje ruke. Šta su nadležni državni organi konkretno preduzeli u vezi sa akcijom „Srbske časti“,  kao i snimka u kojem oni maloletnika u njegovoj kući u Nišu obaveštavaju da mu oduzimaju konja, uz obrazloženje da ga je tukao?
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću. LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook