Prvo pale zastave, slike i knjige, a onda prelaze na ljude i kuće. Država da zaustavi ekstremiste!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 05. 01. 2020. | Komentara: 0

Prvo pale zastave, slike i knjige, a onda prelaze na ljude i kuće. Država da zaustavi ekstremiste!

Novi Sad, 05. januar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe Republike Srbije da u što kraćem roku privedu pravdi vinovnike incidenta koji se dogodio u subotu popodne u Zrenjaninu tokom održavanja skupa koji su organizatori nazvali „Mitingom podrške Srbima u Crnoj Gori“. 

LSV

U toku ovog skupa zapaljena je fotografija predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, nošene su i uzvikivane parole šovinističke i rasističke sadržine. 

Posle paljenja zastave Crne Gore pred ambasadom ove države u Beogradu, najnoviji incident samo je još jedan dokaz da nacionalističke i ekstremno desne grupacije slobodno deluje i da otvoreno krše Ustav i zakone naše zemlje. 

Ratno ludilo devedesetih godina pokazalo je da posle paljenja zastava, knjiga i fotografija na red dolaze kuće, sela, gradovi. Mir ustupa mesto ratu. Započinje spirala nasilja praćena masovnim zločinima.  

Tražimo da država Srbija pod hitno spreči delovanje ekstremista i sankcioniše počinioce krivičnih dela u Beogradu i Zrenjaninu. Ćutanje države, koje najčešće znači odobravanje, bilo bi opasnije od ludila ekstremista koji pale fotografije i zastave. 

Pozivamo i predstavnike dela vlasti i samozvane „prave opozicije“ da obuzdaju svoju huškačku retoriku i svakodnevni govor mržnje prema Crnoj Gori. U vremenima kriza uvek iznova se pokazuje kako Srbiji nedostaje prava evropska alternativa. 

Takmičenje dela vlasti i SzS-a u govoru mržnje prema susedima nepobitno pokazuje da je reč o dve strane iste medalje.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Izjave | Petak, 27. 07. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Promena vlasti u Novom Sadu jedino silom

NOVI SAD - Građani Novog Sada su na izborima 6. maja jasno rekli koje stranke treba da vode grad u narednom periodu i svaka druga kompozicija vlasti, svako prekomponovanje, rekonstrukcija ili promena vladajuće koalicije, bila bi direktno kršenje izborne volje građana Novog Sada, izjavila je danas predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.
Govori | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Govor Nenada Čanka nakon ekspozea mandatara

Stenogram govora lidera LSV i narodnog poslanika Nenada Čanka:
- Stara je istina da svako ima pravo na šansu. I ja zaista mislim da je to tačno. Ova vlada bi po tom osnovu sigurno morala imati pravo na šansu. Ali, ako vidimo malo bolje, ko treba da čini ovu vladu, imam utisak da su mnogi u njoj svoju šansu već imali. A neki i po više puta.
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Gospodin Vučić Leka sad može da radi

NOVI SAD - Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće amandman iako će zakon biti izmenjen tako da bi Aleksandar Vučić mogao da bude sekretar ovog Saveta. Svako ko pravi zakone prema meri političke stranke do sada je vrlo brzo uvideo da ta praksa nije dobra



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook