Republika Srbija da se ogradi od izjava Dodika i Nikolića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2018. | Komentara: 0

Republika Srbija da se ogradi od izjava Dodika i Nikolića

Novi Sad, 09. januar 2018 - Odlikovanje koje je Milorad Dodik danas uručio Tomislavu Nikoliću, nije ni vest ni iznenađenje.

LSV

Isto tako, očekivana je bila i Nikolićeva današnja čestitika Dodiku i želja da Republika Srpska bude samostalna, nezavisna, a zatim i da se ujedini sa Republikom Srbijom.

Čovek koji se izostankom lustracije i spletom nesrećnih okolnosti našao na čelu Republike Srbije, a danas je vladin činovnik, nikada se nije odrekao titule četničkog vojvode a svojim izjavama i postupcima je nastavio sa idejom Velike Srbije koja je uvu zemlju uvukla u tragedije, bedu i ratove.

O tome svedoči ne samo njegova podrška u svojstvu predsednika Republike Srbije referendumu održanom u entitetu susedne BiH protivno odluci Ustavnog suda te zemlje pre godinu i po dana, nego i njegova naknadna izjava iz maja - da se nada da će jednoga dana Republika Srpska i Republika Srbija biti jedno.

Upravo to je ono što Milorad Dodik zagovara i crta na mapama.

Upravo zato je važno da se jednom za svagda vlast u ovoj zemlji oglasi i ogradi i od Dodikovih i od Nikolićevih izjava kojima se narušava teritorijalni integritet BiH.

I da se ograde od te politike.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook