Republika Srbija nema dece za ratovanje po Krimu i Donbasu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 02. 2019. | Komentara: 0

Republika Srbija nema dece za ratovanje po Krimu i Donbasu

Novi Sad, 04. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni organi jasno zabrane, i sada i ubuduće, organizovanje bilo kakvog „omladinsko – patriotskog“ kampa u kojem bi deca imala vojnu obuku, kao i odlazak na takav kamp u Ruskoj Federaciji.

LSV

Deca iz naše zemlje nemaju šta da traže na kampovima koji se održavaju u okviru programa „Patriotsko obrazovanje građana Ruske Federacije“, iza kojeg navodno stoje pripadnici ugašene privatne vojne kompanije E.N.O.T. kojima se pripisuju dela podsticanja mržnje ili neprijateljstva i uključivanje maloletnika u izvršenje krivičnog dela.

Krajnje je vreme da neko u ovoj zemlji kaže da se patriotizam ne meri udvaranjem Ruskoj Federaciji. I, da Republika Srbija pokaže da nema dece za ratovanje po Krimu, Donbasu i drugim lokacijama od interesa za Rusku Federaciju.

Potpuno je jasno da traženjem odobrenja za organizaciju takvog kampa od Ministarstva odbrane Republike Srbije organizatori, očigledno, pokušavaju da izbegnu da on bude zatvoren kao prošle godine.

Nadležni bezbednosni organi naše zemlje nemaju pravo da ćute.

Dužni su da saopšte punu istinu o kampu i njegovim organizatorima i merama koje su preduzeli protiv njih.

Jer, nazivanje ovakvog kampa „omladinsko-patriotskim“, očito predstavlja samo masku za rad za vojne interese strane zemlje.

A to nije ništa drugo nego izdaja sopstvene zemlje

Isto tako, pitanje ko su ljudi koji bi da decu vode u vojni kamp na Zlatiboru, a zatim i u Rusku Federaciju, bi svakako moralo da zainteresuje i Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo prosvete.

Ni oni nemaju prava da ćute.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton



Odbori LSV | Petak, 20. 09. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina plaćaju kaznu zbog burazersko-kumovskog poslovanja SNS-a i gradonačelnika Salapure

Javnost Zrenjanina juče je saznala da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništila postupak javne nabavke radova na uređenju poljoprivrednog zemljišta, koji je Grad Zrenjanin raspisao 17. jula, a čija je vrednost 82,5 miliona dinara bez PDV-a.
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2024. | Komentara: 0

U Vučićevom ekonomskom tigru pokvareni mamografi. Zašto?

Liga socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI traži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove vodeće saradnice u Vojvodini, pokrajinske premijerke Maje Gojković da saopšte javnosti zašto su aparati za mamografiju u Institutu za onkologiju Vojvodine i Domu zdravlja „Novi Sad“ u kvaru.
Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook