Rešenje problema sela je u decentralizaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 05. 2019. | Komentara: 0

Rešenje problema sela je u decentralizaciji

Novi Sad, 25. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su najave o definisanju nove pozicije sela u Ustavu Republike Srbije, koje je izneo ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, krajnje neozbiljne i da neće doneti nikakav razultat.
 
Ministar Krkobabić već mesecima govori o procvatu sela u našoj zemlji, o novim projektima, komisijama i radnim telima koje imaju zadatak da spreče nestajanje seoskih sredina. 

LSV

U ovoj akciji ministarstvo koje vodi Krkobabić, sada je prešlo na novi fazu. Govori se o novoj poziciji sela u Ustavu. 

Naravno, kao i svaka druga rasprava o drugačijim sistemskim rešenjima u Srbiji, i ova je prepuna demagogije. Umesto da se se započne kvalitetna rasprava  o donošenju novog Ustava, iznose se ideje koje nemaju suštinu, te su u startu osuđene na neuspeh.

Pitanje promene Ustava je preduslov za napredak Srbije, jer je našoj zemlji potrebna zdrava osnova, a važeći Ustav to nije. 

Nažalost, umesto da se govori o potrebi potpune decentralizacije Srbije, jačanju autonomije Vojvodine i osnaživanje lokalnih samouprava, ministar Krkobabić govori o selima, ali ne predlažući konkretna rešenja. Sve ostaje samo na marketingu. 

Ne može se spasiti selo, ako je sva vlast skoncentrisana u jednom centru. Nema ostanka mladih na selu, ako se za samo jedan projekat u Beogradu da više novca, nego što poseduju celokupni fondovi Republike Srbije. 

LSV snažno insistira na decentralizaciji i potpuno drugačijim sistemskim rešenjima. 

Srbija mora biti država u kojoj je bitan svaki njen deo, a ne samo glavni grad! To je rešenje problema sela! Nažalost, u Vladi Srbije to ne žele da vide.

Članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Sandra Ristić




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook