RZS da kaže koliko ima Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

RZS da kaže koliko ima Vojvođana

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je za juče za list Danas da će poslaničkim pitanjem tražiti od Republičkog zavoda za statistiku da saopšti koliko se građana na poslednjem popisu izjasnilo kao Vojvođani.

Aleksandra Jerkov

RZS je, objavljujući rezultate popisa, saopštio da se 30.771 građanin izjasnio po regionalnoj pripadnosti, ali ih nisu razvrstavali po nacionalnosti.

- Verujem da se većina od 30.000 građana koji su svrstani u takozvanu regionalnu pripadnost izjasnila kao Vojvođani. Meni bi bilo izuzetno značajno da RZS saopšti te podatke. Niko nema pravo da nečije izjašnjavanje o nacionalnosti obesmisli. Ovde je isključivo važna odbrana prava da svako može da se izjasni onako kako hoće i kako se oseća – istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 05.12.2012)



Odbori LSV | Petak, 18. 01. 2013. | Komentara: 0

Kome u Zrenjaninu smeta zastava Vojvodine?

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje odluku nove vlasti u Zrenjaninu da skine zastavu Vojvodine sa skoro svih javnih preduzeća i institucija, kao i sa Gradske kuće, i zahteva hitno objašnjenje odgovornih za ovakav postupak.
Izjave | Četvrtak, 17. 01. 2013. | Komentara: 0

LSV smeta jer jača i postavlja nezgodna pitanja

NOVI SAD – Velika medijska pažnja koja prati odlaske pojedinih članova i funkcionera Lige socijaldemokrata Vojvodine u poslednje vreme zapravo su pokušaji i leve i desne strane, i Demokratske i Srpske napredne stranke, da napadnu LSV koja je na proteklim izborima osvojila istorijski dobar rezultat sa više od 110.000 glasova i počela da biva nezaobilazni politički faktor  na našim prostorima, ocenio je danas zamenik predsednika LSV i generalni sekretear Bojan Kostreš.
Omladina LSV | Četvrtak, 17. 01. 2013. | Komentara: 0

I jedan četnički vojvoda je već previše

NOVI SAD, 17. januar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine apeluje na vlast i pravosuđe da se Nikola Kalabić, saradnik fašističkog okupatora ne rehabilituje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook