Sa koliko novca poreskih obveznika je Srbija finansirala Dodikov režim?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 24. 07. 2020. | Komentara: 0

Sa koliko novca poreskih obveznika je Srbija finansirala Dodikov režim?

Novi Sad, 24. jul 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Srbije i njene predsednice Ane Brnabić da javnosti saopšti koliko je ove godine novca poreskih obveznika Srbije izdvojeno za finanasiranje režima Milorada Dodika u Banjaluci. Da li je to Dodik, koji je politički kamen o vratu Srbije, postao i stalna budžetska stavka građana Srbije? 

LSV

LSV pita koliko je novih bolnica moglo biti sagrađeno u Srbiji za godišnji iznos budžetskih sredstava koje je Vlada Srbije prebacila radi finansiranja bankrotiranog entiteta u susednoj državi.

Taj entitet je odavno bankrotirao zbog nezapamćenog kriminala i korupcije klike oko Milorada Dodika, koja je u međunarodnu izolaciju bacila sopstvene građane. 

Pitamo Vladu Srbije da li su milionski iznosi koji se izdvajaju iz budžeta redovni reket koji Srbija plaća Putinovom režimu, kako bi održavala na površini Republiku Srpsku, najveći ruski nosač aviona na Zapadnom Balkanu.
  
Juče iznetim stavovima da će uskoro doći do ponovne promene granica na Balkanu i stvaranja velike Srbije, Milorad Dodik je po ko zna koji put pokazao neodgovornost i politički ekstremizam. Poručujemo mu ono što i sam zna – granice se ne menjaju bez ratova i sukoba. 

Najzad, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću još jednom poručujemo - Srbija nije garant Dejtona. Srbija i Hrvatska su potpisnice Dejtonsko-pariskog mira kao učesnice u međunarodnom sukobu na teritoriji Bosne i Hercegovine. Garanti Dejtona se nalaze u Upravnom odboru Veća za implementaciju mira. 

Predstavnike proruske opozicije (SzS) pitamo vide li bilo šta problematično u ratno-huškačkim porukama mržnje koje su juče poslate iz Banjaluke.

Do mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu se može doći samo istinom koju LSV traži od predstavnika i vlasti i opozicije u Beogradu.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Sreda, 25. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV: Evropska unija nema alternativu

Ideja da se bojkotuje Evropska unija, koju je juče na svom Tviter nalogu izneo Sergej Trifunović, ne samo da je besmislena, nego i pogrešna i veoma opasna, naročito ako taj poziv dolazi od onih koji predstavljaju građanske aktiviste, te se zalažu za građanske ideje i demokratizaciju Srbije.
Saopštenja | Utorak, 24. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV osuđuje divljanje fašista u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje noćašnji fašistički incident prilikom kojeg su nepoznati počinioci ispisali grafite fašističke i nacionalističke sadržine na zgradi u Novom Sadu u kojoj živi poznati novosadski novinar Dinko Gruhonjić.

Saopštenja | Subota, 21. 11. 2020. | Komentara: 0

Patrijarha Irineja ispratiti uz puno poštovanje mera Kriznog štaba

Liga socijaldemokrata Vojvodine razume tugu vernika Srpske pravoslavne crkve zbog smrti patrijarha Irineja.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook