Sa koliko novca poreskih obveznika je Srbija finansirala Dodikov režim?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 24. 07. 2020. | Komentara: 0

Sa koliko novca poreskih obveznika je Srbija finansirala Dodikov režim?

Novi Sad, 24. jul 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Srbije i njene predsednice Ane Brnabić da javnosti saopšti koliko je ove godine novca poreskih obveznika Srbije izdvojeno za finanasiranje režima Milorada Dodika u Banjaluci. Da li je to Dodik, koji je politički kamen o vratu Srbije, postao i stalna budžetska stavka građana Srbije? 

LSV

LSV pita koliko je novih bolnica moglo biti sagrađeno u Srbiji za godišnji iznos budžetskih sredstava koje je Vlada Srbije prebacila radi finansiranja bankrotiranog entiteta u susednoj državi.

Taj entitet je odavno bankrotirao zbog nezapamćenog kriminala i korupcije klike oko Milorada Dodika, koja je u međunarodnu izolaciju bacila sopstvene građane. 

Pitamo Vladu Srbije da li su milionski iznosi koji se izdvajaju iz budžeta redovni reket koji Srbija plaća Putinovom režimu, kako bi održavala na površini Republiku Srpsku, najveći ruski nosač aviona na Zapadnom Balkanu.
  
Juče iznetim stavovima da će uskoro doći do ponovne promene granica na Balkanu i stvaranja velike Srbije, Milorad Dodik je po ko zna koji put pokazao neodgovornost i politički ekstremizam. Poručujemo mu ono što i sam zna – granice se ne menjaju bez ratova i sukoba. 

Najzad, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću još jednom poručujemo - Srbija nije garant Dejtona. Srbija i Hrvatska su potpisnice Dejtonsko-pariskog mira kao učesnice u međunarodnom sukobu na teritoriji Bosne i Hercegovine. Garanti Dejtona se nalaze u Upravnom odboru Veća za implementaciju mira. 

Predstavnike proruske opozicije (SzS) pitamo vide li bilo šta problematično u ratno-huškačkim porukama mržnje koje su juče poslate iz Banjaluke.

Do mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu se može doći samo istinom koju LSV traži od predstavnika i vlasti i opozicije u Beogradu.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Subota, 12. 09. 2020. | Komentara: 0

LSV čestita Nacionalni dan Katalonije

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita Nacionalni dan građanima Katalonije, te članstvu i rukovodstvu najsnažnije partije ove regije Republikanskoj levici Katalonije (ERC).
Odbori LSV | Sreda, 02. 09. 2020. | Komentara: 0

Marton: U Skupštini grada ne ćutati o problemima građana

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da će se zalagati da se u gradskom parlamentu ne ćuti o problemima koji muče građane. 
Izjave | Ponedeljak, 31. 08. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Hoće da budu Vučić umesto Vučića

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže za Politiku da se pravi velika logička greška u situaciji u kojoj se stvari postavljaju tako što se kaže: imate Vučića, koji je na vlasti, i imate ljude koji su opozicija, a oni koji nisu ni za vlast, ni za deo opozicije, ne postoje ili su dupli izdajnici.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook