Dačić da podnese ostavku zbog situacije u Vojvodini

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 06. 02. 2013. | Komentara: 0

Dačić da podnese ostavku zbog situacije u Vojvodini

NOVI SAD, 06. februar – Ministar unutrašnjih poslova i premijer Republike Srbije Ivica Dačić treba hitno da podnese ostavku zbog ignorisanja pogoršanja bezbednosne situacije u Vojvodini, zaključeno je na sinoćnjoj sednici Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

Nakon tuče u Temerinu, koja je mogla biti sprečena većim prisustvom policije, proteklih 48 sati obeležio je međunacionalni incident u Bečeju, lomljenje table Slovačkog kulturnog centra i drugi obračun vatrenim oružjem u blizini osnovne škole u Novom Sadu za svega pola godine.

Dok ovo postaje svakodnevica, ministar Dačić već tri godine ignoriše zahtev LSV da se imenuje načelnik Policijske uprave Novi Sad. Pored toga, Novom Sadu nedostaje 300, a ministar nije u stanju da obezbedi ni dodatnih 80 policajaca, koliko je sam najavio januara prošle godine.

Slična situacija je i u drugim krajevima AP Vojvodine, a najodgovorniji za ovakvo stanje i višegodišnje nemešanje u svoj posao je premijer i resorni ministar Ivica Dačić.

Takođe, policija nije u stanju da identifikuje napadače na prostorije LSV na koje je atakovano 25 puta u poslednje tri godine širom Vojvodine.

Sve ove okolnosti mogle bi dovesti do samoorganizovanja građana Vojvodine radi elementarne zaštite njihove lične bezbednosti, što nužno vodi u još rizičnije situacije.

U međuvremenu, Dačić se godinu ipo oglušuje o inicijativu LSV za osnivanjem Policijske uprave za Vojvodinu, kako bi se omogućila decentralizacija i bolja koordinacija rada Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.
Saopštenja | Subota, 09. 01. 2021. | Komentara: 0

Opasan flert sa idejom pravoslavnog spasitelja

Od činjenice da na političkoj sceni Srbije, godinama unazad, ne uspeva da se profiliše dovoljno jaka alternativa sadašnjoj vlasti, još više obeshrabuje ideja da u toj ulozi „spasitelja“ mnogi vide sveštenika pravoslavne crkve.
Saopštenja | Sreda, 06. 01. 2021. | Komentara: 0

Kostreš uputio čestitku povodom Božića

Svim građanima koji slave Badnje veče i Božić po julijanskom kalendaru, želim da u zdravlju i radosti proslave praznike sa svojim porodicama i da svoje molitve posvete bližnjima i dobrobiti svih građana naše zemlje. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook