Dve decenije početka egzodusa iz Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Dve decenije početka egzodusa iz Vojvodine

NOVI SAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak danas je podsetio da se 6. maja navršava 20 godina od mitinga Srpske radikalne stranke u mestu Hrtkovci, gde su Šešeljevci pročitali spisak od 18 porodica koje se moraju iseliti iz tog mesta.

Nenad Canak

On je ukazao da to nisu bili samo građani hrvatske nacionalnosti, već da se kao treća na listi našla i porodica tadašnjeg predsednika Srpskog pokreta obnove za mesto Hrtkovci, Alekse Ejića.

– Taj događaj je ostao kao najmračnija mrlja devedesetih godina na teritoriji Vojvodine,  jer je označila progon više desetina hiljada ljudi iz Vojvodine i jedan strašni egzodus o kome se danas malo govori i malo zna – istakao je Čanak.

– Ono što najviše čudi, to je da su oni koji su bukvalno u tome učestvovali, koji su bili Šešeljeva i desna i leva ruka, poput Tomislava Nikolića i sličnih, koji su manjinama u Vojvodini nudili, po jedan sendvič Mađarima, a po dva Slovacima, ili već kako su oni to smislili, pa da ih potrpaju u stočne vagone i isele iz Srbije, sada najedanput postali nekakva prihvatljiva opcija za pojedine stranke nacionalnih zajednica. To zaista ne mogu da razumem – zaključio je Nenad Čanak.


(BILSV, 03. 05. 2012.)Saopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 

Saopštenja | Ponedeljak, 06. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešelj crta mete na čelima građana, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ćutanje nadležnih organa na sramno političko delovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook