Garantovati poštovanje ljudskih prava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 05. 2017. | Komentara: 0

Garantovati poštovanje ljudskih prava

Novi Sad, 19. maj 2017 - Ustavom Republike Srbije, svim građanima i građankama su garantovana jednaka prava, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da nadležni organi preispitaju postupke pripadnika Komunalne policije grada Beograda. 

LSV

Nedopustiv postupak Komunalne policije grada Beograda, kojim se pripadnicima romske nacionalne zajednice brani korišćenje igrališta na javnim površinama, upozorenje je za sve institucije i organe Republike Srbije, koji štite ljudska i manjinska prava. 

Svaki vid diskriminacije, netrpeljivosti i govora mržnje mora biti najoštrije sankcionisan, bez obzira da li ovakvo ponašanje dolazi od građanki i građana, političara, huligana ili komunalnih policajaca koji bi trebali raditi u interesu svih nas. 

Zbog toga insistiramo na utvrđivanju odgovornosti i preduzimanju mera nadležnih organa kako bi se pokazalo da je Republika Srbija spremna da na putu evropskih integracija jednako poštuje sve svoje građane i građanke.

Potpredsednik Izvršnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 20. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo delovanje Srpskog četničkog pokreta u Sremu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje delovanje Srpskog četničkog pokreta na teritoriji opštine Šid. Postojanje ovakve grupe u multietničkom okruženju je nedopustivo i veoma opasno.
Saopštenja | Ponedeljak, 19. 11. 2018. | Komentara: 0

Sedam meseci bruke: Šešelju još nije oduzet poslanički mandat

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na činjenicu da posle sedam meseci u Narodnoj skupštini Republike Srbije i dalje sedi osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj kojem i dalje nije oduzet poslanički mandat. Na taj način se urušava ugled parlamenta, ali i države u celini, a vrlo verovatno to nije bez uticaja i na tempo njenih evropskih integracija.
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Beogradski ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Vlade Republike Srbije da održe sednicu kabinete na kojoj će analizirati nivo razvijenosti svih krajeva države. Posebnu pažnju trebalo bi da posvete poređenju kvaliteta života u Beogradu i drugim krajevima države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook