Kikinđani plaćaju da im bude toplo

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Kikinđani plaćaju da im bude toplo

Kikinda, 15. oktobar 2019 - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić, u ime svih odbornika LSV, predao je juče predsednici Skupštine grada predlog za izmenu Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.

LSV

Svedoci smo da se vremenske prilike u poslednje vreme menjaju i da se sve češće dešava da stambeni objekti, koji se greju na daljinsko grejanje, nekoliko dana pre zvanične grejne sezone, a i u danima nakon završetka iste, budu hladni. Takođe, situacija je ista i u školama koje su priključene na daljinski sistem grejanja. Ovakva situacija se nije desila samo ove godine krajem aprila i početkom oktobra već i par godina unazad. Najgora situacija je u jutarnjim i večernjim satima, deca ustaju i spremaju se za spavanje u hladnim sobama. Građani koji uredno plaćaju usluge JP „Toplana“ Kikinda tih dana izlažu se još jednom dodatnom trošku jer su primorani da se greju koristeći električnu energiju. Škole koje su priključene na sistem daljinskog grejanja nemaju alternativu u tim danima, pa su učionice u kojoj deca borave i po šest školskih časova hladne i neuslovne za nastavu. 

Smatramo da prosečna dnevna temperatura nije merodavna za odlučivanje o tome da li će radijatori biti topli. Dok je sve veći broj gradova i opština koji su svoje odluke korigovali, Kikinđani dane provode u hladnim prostorijama. Naš predlog zasniva se na analizi odluka o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom pojedinih gradova, kao što je, na primer, Novi Sad čiji su građani imali tople radijatore još početkom oktobra meseca. Nekoliko dana više grejanja u sezoni neće predstavljati toliko velik trošak i udar na budžet JP „Toplana“ Kikinda koliko građane košta dogrevanje korišćenjem električne energije i lečenje prehlađene i bolesne dece. 

Iz ovih razloga predlažemo da se u Odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom izmene članovi 47. i 50. i to na sledeći način:

Član 47. stav 3 da se deo rečenice „kada Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu nižu od 12° C uzastopno 3 dana.“ briše i menja sledećim: „kada je prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda temperatura spoljnog vazduha izmerena u Gradu tri dana uzastopno u 21 sat 12°C ili niža.“

Član 50. stav 1 da se deo rečenice koji glasi: „od 1. do 10. oktobra“ briše i da glasi: „od 15. do 30. septembra“.

Smatramo da bi se ovom izmenom poboljšao kvalitet života građana Kikinde u danima kada je temperatura vazduha u kontinuitetu niža i objekti za stanovanje i škole hladni.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Kikinda
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Čanak čestitao Đukanoviću 13. juli, Dan državnosti Crne Gore

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas, povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore telegram čestitke predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.
Saopštenja | Nedelja, 12. 07. 2020. | Komentara: 0

Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

Prvostepena presuda Milutinu Jeličiću – Jutki predstavlja za Ligu socijaldemokrata Vojvodine tračak svetla na kraju tunela, koji vodi do uspostavljanja sudskog sistema, koji ne dozvoljava pritiske izvršne vlasti.
Saopštenja | Subota, 11. 07. 2020. | Komentara: 0

Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

Pitanje priznavanja genocida u Srebrenici nije jednostavno jer se time pobijaju osnove kompletne ideologije koja je stajala iza tog sramnog i gnusnog čina, a pobijanjem tih temelja ruši se sve ono što je, u stvari, i dovelo do genocida i Srbiju u situaciju kakva je danas, a to je da se ratni zločinci kao što je Šešelj slobodno kreću po zemlji i nastavljaju da šire svoju ideologiju koja je pokazala svoje pravo lice upravo u Srebenici.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook