Ministar Trivan da kaže šta je sa Zakonom o klimatskim promenama

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 01. 2020. | Komentara: 0

Ministar Trivan da kaže šta je sa Zakonom o klimatskim promenama

Novi Sad, 20. januar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da saopšti javnosti kada će se konačno Zakon o klimatskim promenama naći pred poslanicima.

Podsećamo ministra da je on lično najavljivao donošenje ovog zakona do kraja 2018, zatim do polovine, a onda i do kraja 2019.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine sve vreme uporno poziva ministra da ubrza rad na donošenju tog zakona.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u više navrata upozoravala na to da Republika Srbija nema vremena da čeka na usvajanje i implementaciju strateškog dokumenta u borbi protiv promene klime i da većina  zemalja članica EU već ima ne samo taj dokument, nego i Strategiju adaptacije na promenu klime, koja je usmerena na nov način obavljanja aktivnosti u skladu sa izmenjenim prirodnim uslovima.

Stručni saveti za zaštitu životne sredine, poljoprivredu, energetiku, zdravlje, nauku i saobraćaj LSV pažljivo su analizirali Nacrt zakona i upozorili javnost na niz uočenih nepravilnosti.

I pored toga što se krenulo obrnutim putem i što se priprema zakon koji se, u stvari, ne odnosi na celokupnu oblast promene klime, već samo na umanjenje emisije gasova staklene bašte (GHG), LSV smatra da ova tema ne sme da ostane zapostavljena.

Podsećamo ministra da taj zakon ne treba samo da doprinese da država otvori Poglavlje 27 posvećeno zaštiti životne sredine u Pregovorima o pristupanju EU, nego da pruži jasnu viziju i pravac kako da se pitanje emisije gasova staklene bašte zaista kvalitetno i dobro uredi.

Predsednica 
Stručnog saveta za zaštitu životne sredine
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Lalić 
Saopštenja | Ponedeljak, 30. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS ZAHTEVA SMENU VULINA ZBOG PONIŽAVANJA GRAĐANA I DRŽAVE

Ujedinjena demokratska Srbija zahteva od predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić da u najkraćem roku podnese Narodnoj Skupštini predlog za razrešenje ministra odbrane Aleksandra Vulina. 
Saopštenja | Petak, 27. 03. 2020. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 27. 03. 2020. | Komentara: 0

Lošim potezima čelnika grada Zrenjanina nema kraja

Liga socijaldemokrata Vojvodine puno puta je govorila o nestručnost i bahatosti zrenjaninske lokalne vlasti, ali najava organizovanja licitacije za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini samo dodatno upotpunjuje katastrofalna sliku vlasti. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook