"Nedelja socijaldemokratije"

Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

LSVBOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.

Sedlarevićeva je učesnike kampa upoznala sa radom Lige socijaldemokrata Vojvodine, a govorila je i o principima kojima se stranka vodila u periodu od dvadeset godina i privrženosti vrednostima socijaldemokratije. Osim razgovora o idealima socijaldemokratije, Maja Sedlarević je vreme u svom obraćanju posvetila i razgovoru o borbi protiv fašizma, kao jednom od glavnih ciljeva delovanja LSV.

Kroz diskusiju sa učesnicima i učesnicama kampa "Nedelja socijaldemokratije", moglo se čuti njihovo mišljenje o ideologijama koje su prisutne u Srbiji danas, o tome da li je proces tranzicije uopšte završen i koji su stavovi polaznika i polaznica kampa prema političkim partijama koje su prisutne. "Nedelja socijaldemokratije" je letnja škola na kojoj učestvuju članovi i članice omladina socijaldemokratskih i socijalističkh stranaka Zapadnog Balkana i mladi aktivisti i aktivistkinje nevladinih organizacija i sindikata. Cilj "Nedelje socijaldemokratije" je promovisanje ideja i vrednosti socijaldemokratije među mladima, kao i obuka u praktičnoj primeni političkih veština.  Ovo je šesta Letnja škola "Nedelja socijaldemokratije 2011" koja se održava u kampu u Nautičkom selu "Biser" u Boljevcima, opština Surčin, Beograd.

(BILSV, 04. 07. 2011.)

Saopštenja | Sreda, 20. 11. 2019. | Komentara: 0

Obesmišljen rad REM zbog emisija zabavnog karaktera

U jednoj od emisija tzv. zabavnog karaktera u toku prikazivanja izvađen je pištolj, iako u Zakonu o elektronskim medijima jasno stoji zabrana promovisanja nasilja, uz prekršajne mere. Na sve to je Regulatorno telo za monitoring elektronskih medija ostalo nemo, zbog čega je jasno koliko je produžetak licenci emiterima sa nacionalnom frekvencijom postao sporan.
Saopštenja | Sreda, 20. 11. 2019. | Komentara: 0

Da li je statistika o stopi nezaposlenosti pravo ogledalo stanja?

Nedavno su objavljeni podaci da se stopa nezaposlenosti u Srbiji smanjuje. Upozoravamo da treba biti oprezan sa ovakvim izjavama i postavljamo pitanje koliko je ovakva statistika ogledalo stvarnog stanja stvari.
Saopštenja | Utorak, 19. 11. 2019. | Komentara: 0

Desnim ekstremistima nije mesto u javnim institucijama, nego pred javnim tužiocem i sudovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da spreče održavanje promotivnih skupova desničarske organizacije koju predvodi Miša Vacić.