"Nedelja socijaldemokratije"

Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

LSVBOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.

Sedlarevićeva je učesnike kampa upoznala sa radom Lige socijaldemokrata Vojvodine, a govorila je i o principima kojima se stranka vodila u periodu od dvadeset godina i privrženosti vrednostima socijaldemokratije. Osim razgovora o idealima socijaldemokratije, Maja Sedlarević je vreme u svom obraćanju posvetila i razgovoru o borbi protiv fašizma, kao jednom od glavnih ciljeva delovanja LSV.

Kroz diskusiju sa učesnicima i učesnicama kampa "Nedelja socijaldemokratije", moglo se čuti njihovo mišljenje o ideologijama koje su prisutne u Srbiji danas, o tome da li je proces tranzicije uopšte završen i koji su stavovi polaznika i polaznica kampa prema političkim partijama koje su prisutne. "Nedelja socijaldemokratije" je letnja škola na kojoj učestvuju članovi i članice omladina socijaldemokratskih i socijalističkh stranaka Zapadnog Balkana i mladi aktivisti i aktivistkinje nevladinih organizacija i sindikata. Cilj "Nedelje socijaldemokratije" je promovisanje ideja i vrednosti socijaldemokratije među mladima, kao i obuka u praktičnoj primeni političkih veština.  Ovo je šesta Letnja škola "Nedelja socijaldemokratije 2011" koja se održava u kampu u Nautičkom selu "Biser" u Boljevcima, opština Surčin, Beograd.

(BILSV, 04. 07. 2011.)

Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.
Saopštenja | Subota, 09. 01. 2021. | Komentara: 0

Opasan flert sa idejom pravoslavnog spasitelja

Od činjenice da na političkoj sceni Srbije, godinama unazad, ne uspeva da se profiliše dovoljno jaka alternativa sadašnjoj vlasti, još više obeshrabuje ideja da u toj ulozi „spasitelja“ mnogi vide sveštenika pravoslavne crkve.
Saopštenja | Sreda, 06. 01. 2021. | Komentara: 0

Kostreš uputio čestitku povodom Božića

Svim građanima koji slave Badnje veče i Božić po julijanskom kalendaru, želim da u zdravlju i radosti proslave praznike sa svojim porodicama i da svoje molitve posvete bližnjima i dobrobiti svih građana naše zemlje.