Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Subota, 22. 04. 2017. | Komentara: 0

Ne pričati o velikim državama, nego o saradnji i boljem životu

Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje izjavu albanskog premijera Edija Rame da bi u budućnosti Albanija i Kosovo mogli da se ujedine u zajedničku državu.
Saopštenja | Utorak, 18. 04. 2017. | Komentara: 0

Vreme ističe, sprečiti prodaju zemlje strancima!

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije Maju Gojković i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da se sazove sednica na kojoj bi se obavila rasprava kako bi javnosti bila jasno predočena sva planirana rešenja, te usvojen Predlog zakona o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i bila onemogućena prodaja zemlje strancima.
Saopštenja | Subota, 15. 04. 2017. | Komentara: 0

Decentralizacija je generator razvoja

Liga socijaldemorkata Vojvodine slaže se sa izjavom ministarke državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ane Brnabić da su lokalne samouprave generator razvoja države. Nažalost, praksa u našoj državi ukazuje na konstantno sprečavanje tog razvoja. Proces sveopšte centralizacije sveo je gradove i opštine na prazne ljušture sa veoma malo ingerencija i nestabilnim finansiranjem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook