Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Sreda, 03. 12. 2014. | Komentara: 0

Omogućiti jednake šanse za sve

Novi Sad, 03. decembar – Liga socijademokrata Vojvodine insistira na što bržem usklađivanju zakonodavstva naše države sa važećim zakonskim normama Evropske unije, koje garantuju jednake mogućnosti za osobe sa invaliditetom.
Saopštenja | Sreda, 03. 12. 2014. | Komentara: 0

Vratite Naftagas i idite kući

Novi Sad, 03. decembar - Povodom izjava predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, kao i šefa Gazproma Alekseja Milera na osnovu kojih se može zaključiti da posle šest godina uveravanja u suprotno, po svoj prilici neće biti ništa od obećanog „posla veka“ koji će Srbiji doneti energetsku stabilnost, 2.000 radnih mesta, kao i 200 miliona evra godišnje u republičkom budžetu, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak saopštava:
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 12. 2014. | Komentara: 0

Srbska akcija je odavno morala biti zabranjena

NOVI SAD , 1. decembar - Budući da Obraz dve godine i dalje šeta sa svojim zastavama iako ih je Ustavni sud zabranio,  kao i da SNP Naši još nisu zabranjeni uprkos pravljenju spiskova nepodobnih medija i pojedinaca, nikoga ne treba da čudi bujanje novih fašističkih organizacija i njihova propaganda.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook