Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Utorak, 14. 10. 2014. | Komentara: 0

Država da poboljša položaj slepih i slabovidih građanki i građana

NOVI SAD, 14. oktobar – Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća javnost da se 15. oktobar obeležava kao Dan belog štapa, odnosno Dan slepih i slabovidih osoba.
Saopštenja | Nedelja, 28. 09. 2014. | Komentara: 0

Pred lice pravde izvesti i finansijere i nalogodavce huligana

NOVI SAD, 28. septembar - Jako je važno što je država danas uspela da omogući poštovanje sopstvenog Ustava, garantuje bezbednost građana i njihovo pravo na slobodno okupljanje. 
I jako je dobro što, za razliku od nekih ranijih godina, Beograd nije razlupan niti su mu ulice krvave.
Saopštenja | Petak, 26. 09. 2014. | Komentara: 0

Vratiti Vojvodini sve što je imala

Novi Sad, 26. septembar 2014 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Ustav menja i da se u njemu precizno definiše položaj Vojvodine u skladu sa stečenim pravima i evropskim standardima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook