Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Nedelja, 22. 01. 2017. | Komentara: 0

Torbice, sučelimo argumente u duelu

Sa zadovoljstvom ću izneti sve argumente u duelu sa gospodinom Torbicom, ukoliko smatra da iznosimo neistine postavljanjem pitanja o procedurama koje su najavila nadležna ministarstva, a na koje se odnosilo naše pitanje. 
Saopštenja | Nedelja, 22. 01. 2017. | Komentara: 0

Igrom gluvih telefona do roditeljskog dodatka

Prilikom predstavljanja projekta „Bebo, dobrodošla na svet“, iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave najavljena je mogućnost prijave za roditeljski dodatak koji bi trebao da nadoknadni dosadašnju praksu povrata poreza na dodatu vrednost za bebi opremu.
Saopštenja | Subota, 21. 01. 2017. | Komentara: 0

Tenkovima i avionima se ne brane reke

Problem nedosatka dovoljnog broja ledolomaca i pojava leda na rekama se ne rešava zimi i u mesecima kada se isti očekuje. Tako da su najave ministara u Vladi Srbije Zorane Mihajlović i Branislava Nedimovića da će u 2017.godini započeti rešavanje nepovoljne situacije zakasnele.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook