Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Sreda, 27. 02. 2019. | Komentara: 0

Petnaest godina zastave Vojvodine!

Zastava AP Vojvodine se vijori punih petnaest godina. Deceniju i po, zastava Vojvodine odražava posebnosti i različitosti kojima se dičimo u ovoj evropskoj regiji: multikulturalnost, višejezičnost i jednakost svih građanki i građana, bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu ili bilo koju drugu pripadnost.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 02. 2019. | Komentara: 0

Vlast da konačno zatraži izručenje Mirjane Marković

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva Vladu Republike Srbije i sve nadležne državne organe ove zemlje da javnosti saopšte kada će konačno zatražiti izručenje Mirjane Marković iz Ruske Federacije u koju se sakrila krajem februara 2003. godine?
Saopštenja | Nedelja, 24. 02. 2019. | Komentara: 0

Niske subvencije za gorivo još jedan primer lošeg odnosa prema agraru

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Vlada Republike Srbije malo radi na poboljšanju pozicije u kojoj se nalaze poljoprivredni proizvođači. Svakodnevne najave o korenitim reformama u našem agraru su slaba uteha za paore u Vojvodini i Srbiji. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook