Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Sreda, 30. 01. 2019. | Komentara: 0

Nesklad u Zakonu se odražava na tržište rada

Od usvajanja Zakona o profesijama od značaja za Republiku Srbiju i uslova za njihovo obavljanje, koji je usvojen krajem septembra 2018. godine, još uvek nema odgovora na pitanje koja su to zanimanja?
Saopštenja | Nedelja, 27. 01. 2019. | Komentara: 0

Čanak uputio čestitku Ciprasu i Zaevu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas čestitku grčkom i makedonskom premijeru Aleksisu Ciprasu i Zoranu Zaevu zbog postizanja dogovora o promeni imena bivše jugoslovenske republike u Severna Makedonija. U čestitki Čanak ističe da LSV sa najdubljim poštovanjem pozdravlja njihovu političku hrabrost i dalekovidost.
Saopštenja | Nedelja, 27. 01. 2019. | Komentara: 0

Umesto izvinjenja, nove relativizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najmanje šta je uredništvo nedeljnika „Politikin zabavnik“ moglo da uradi, povodom prošlonedeljnog sramnog teksta o Dimitriju Ljotiću, izvinjenje čitaocima i celokupnoj javnosti. Nažalost, umesto izvinjenja dobili smo krajnje neutralan tekst urednika, koji se izvinjava čitaocima, ako su tekst razumeli na način koji nije primeren. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook