Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2019. | Komentara: 0

Slučaj Mirjane Marković pravljenje obrasca za buduće bivše funkcionere

Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro se protivi stvaranju atmosfere u kojoj  se ravnodušno prihvata odluka Apelacionog suda u Beogradu da poništi presudu kojom je Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, osuđena na godinu dana zatvora.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2019. | Komentara: 0

Za sve žene u Srbiji pregled na samo 40 mamografa

Nakon poražavajućih rezultata iznetih na konferenciji "Rani karcinom dojke: koliko smo blizu izlečenja", Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje kada će republički birokratski aparat početi da sluša stručnjake iz oblasti onkologije i preduzeti konkretne mere na unapređenju poboljšanja uslova za rad i zdravstvenu zaštitu građanki i građana Srbije?
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2019. | Komentara: 0

Građani i građanke sve bolesniji, država ne pruža podršku

Zakon o zdravstvenom osiguranju je duže vreme čekao na uvrštanje u proceduru Narodne skupštine Republike Srbije, čak na poslanička pitanja Olene Papuge iz kabineta ministra zdravlja stizali su odgovori da će biti usvojen do kraja 2018. godine. To se desilo na samom početku 2019. godine, danas se održava sednica na kojoj će o ovom Zakonu biti rasprave. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook