Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Kovačica, 26. mart 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.

LSV

Ni ovog puta nije ispoštovan rok za sazivanje sednica SO Kovačica od 7 dana. Na ovaj način Srpska napredna stranka i dalje ponižava instituciju Skupštine opštine Kovačica kao i izabrane predstavnike građana.

I dalje nema prenosa sednica skupštine od strane televizije Opštine Kovačica koja je televizija svih građana, a ne samo vladajuće strukture tj. SNS.

LSV očekuje da vladajuća većine objasni zašto se ne emituju sednice SO Kovačica, zašto se glavni i odgovorni urednik stara o tome šta je važno, a šta nije za televiziju, kao i da li je važnije emitovati podršku predsedniku Srbije od strane SNS Kovačica od sednica skupštine Opštine Kovačica?

Očigledno da je televizija stavljena na stranu Srpske napredne stranke i očigledno je da je važno da se sakriju neke stvari od građana opštine kao na primer da je voda poskupela 100%, a građani su za to saznali tek ovih dana kada su im isporučeni računi. Oni sa pravom nezadovoljni, jer niko nije objasnio na osnovu čega je došlo do povećanja.

LSV smatra da je to učinjeno kako bi se mogle isplatiti plate novozaposlenim ljudima po komunalnim preduzećima koji su članovi SNS ili za troškove autobusa SNS koje te iste zaposlene pod pretnjom otkaza teraju na mitinge predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ovakvo bahato ophođenje SNS prema institucijama je nedopustivo i odbornici Lige socijaldemokrata neće učestvovati u radu sednica dok se ovo ne promeni.

Šef odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini opštine Kovačica
Jan Gages
Saopštenja | Utorak, 28. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS će se u Narodnoj skupštini boriti za modernu i evropsku Srbiju

Narodni poslanik Ujedinjene demokratske Srbije Marko Đurišić izjavio je danas da će poslanici sa liste UDS-a, koju čine Pokret „Srbija 21“, Vojvođanski front sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine na čelu, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, učestvovati u radu Skupštine Srbije.
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 04. 2020. | Komentara: 0

Poslanici UDS: Produžiti vreme za skupštinsku raspravu

Narodni poslanici Ujedinjene demokratske Srbije, političkog saveza Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, zahtevaće na predstojećoj sednici Narodne skupštine produženje vremena za raspravu i izdvajanje rasprave o ekonomskim merama vlade i posledicama epidemije na privredu i javne finansije u posebnu tačku dnevnog reda.
Saopštenja | Nedelja, 26. 04. 2020. | Komentara: 0

Izjava narodnih poslanika o zajedničkom nastupu na sednicama Narodne skupštine

Na sednicama Narodne skupštine na kojima će se odlučivati o opravdanosti odluke o vanrednom stanju, merama koje je Vlada Srbije uvodila, uredbama i ekonomskim merama o kojima je Vlada odlučivala, a koje zahtevaju izmene odgovarajućih zakona i izmene zakona o budžetu za 2020. godine, mi, narodni poslanici kandidati na listi Ujedinjena demokratska Srbija zajednički ćemo braniti interese građana sledećim argumentima:ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook