Pokrajinski sekretar Gojković više da se bavi zdravstvom, a manje politikanstvom

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 08. 04. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Gojković više da se bavi zdravstvom, a manje politikanstvom

Novi Sad, 08. april 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje zbog čega se gospodin Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo u Pokrajinskoj vladi, više trudi da ospori postojanje AP Vojvodine, nego da objektivno informiše građane i građanke Pokrajine o pandemiji koronavirusa. Zbog čega gospodin Gojković više puta spominje „severnu srpsku pokrajinu“, pokušavajući da marginalizuje AP Vojvodinu i sopstvenu Vladu, nego broj respiratora u Pokrajini? Gestovi poput ovih predstavljaju kontinuitet i jasnu tendenciju ka narušavanju autonomije Vojvodine, kao i njenu konstantnu marginalizaciju. Takođe, sekretar Gojković konstantno kritikuje građane i građanke i navodi da bi svi trebali da se ponašamo kao da imamo koronu. Da li se to odnosi i na predsednika države, koji je bez maske i adekvatne opreme, u propagandističke svrhe, dočekivao kineski paket pomoći?

LSV

U toku pandemije sekretar Gojković je stigao da se bavi i unutrašnjom organizacijom Italije, kritikujući decentralizaciju ove države. 

Sa druge strane, u nedavnoj izjavi Gojković je pohvalio vojvođanski mentalitet, u cilju skretanja pažnje na disciplinu građana i građanki. Drago nam je da se setio odakle dolazi i apelujemo na njega da je krajnje vreme da ostavi po strani jeftinu politizaciju i okrene se isključivo svojoj struci. Ne treba zaboraviti činjenicu da se u prvim nedeljama krize Vojvodina gotovo i nije spomenula. Broj respiratora je i dalje u velikoj meri nepoznanica, dok su žarista poput Kikinde u velikoj meri skrajnuta. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve građane i građanke na solidarnost, kao i na to da se pridržavaju propisanih mera i ostanu kod kuće, ali isto tako, nikada nećemo ostati po strani i nemi na jeftine provokacije i napade na Vojvodinu.

Saša Šućurović
predsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Imamo jasan plan za budućnost

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je da su preduzetnici koji vredno i naporno rade, danas više nego ikada suočeni sa ogromnom neizvesnošću zbog neefikasnosti države.
Saopštenja | Nedelja, 24. 05. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Vulin ne sme ostati ministar jer sramoti Srbiju i huška na sukob

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuju izjavu ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj on ističe da će u narednom periodu Republiku Srpsku smatrati posebnom državom, a ne delom međunarodno priznate Bosne i Hercegovine.
Saopštenja | Nedelja, 24. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Izbori su prilika da se promeni vlast

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije rekao je da je posao političara da budu ispred građana i na izborima i u institucijama se bore za njihove interese.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook