Produžiti rok pripravnosti za uključenje grejanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2019. | Komentara: 0

Produžiti rok pripravnosti za uključenje grejanja

Novi Sad, 10. maj 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je odlučio da je potrebno pokrenuti inicijativu za izmenu Odluke o snabdevanju toplotnom energijom iz toplifikacionog sistema Novog Sada.

LSV

Činjenica je da Novosadska toplana zbog redovnog remonta posle grejne sezone nije bila u mogućnosti da snabdeva toplotnom energijom korisnike na teritoriji grada.

Isto tako, činjenica je i da su klimatske promene sve intenzivnije i da bi zbog njih trebalo prilagoditi Odluku o grejanju koja je stara nekoliko decenija.

Na konstitutivnoj sednici Gradskog odbora LSV Novi Sad zaključeno je da bi ta odluka trebalo da bude izmenjena na način da se produži rok pripravnosti i da se izmene kriterijumi za uključenje grejanja u periodu pripravnosti, a predsednik Gradskog odbora i Odbornička grupa su zaduženi da započnu razgovore na ovu temu sa nadležnima.

U nastavku sednice, predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić je poručio da su izborom novog rukovodstva u ovom odboru LSV privedene kraju sve pripreme i da će LSV biti značajno prisutnija i vidljivija u javnosti i direktnom kontaktu sa građanima.

- Ponosni smo na naš Novi Sad. I ponosni smo na to što smo svojim radom, trudom i energijom, pokazali kako se voli i bori za njega. Od večeras krećemo u novu etapu. Novi Sad je nama glavni grad i zaslužuje još više, a mi imamo snagu, ljude i energiju da tako i bude – kazao je Kravić.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine izabrao je sinoć Aleksandra Jovanovića i Roberta Vizija za potpredsednike, a Maju Sedlarević za potpredsednicu Gradskog odbora LSV Novi Sad.

Za predsednika Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV izabran je Mirko Grujičić, a zatim na njegov predlog i sastav Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad.

Grozda Višnjičar je ponovo izabrana za sekretarku Gradskog odbora LSV.

Nakon XVI Izborne skupštine održane 13.aprila, kada su izabrane članice i članovi stalnog sastava Gradskog odbora, sedmoro članica i članova predsedništva, a Aleksandar Kravić za predsednika GrO LSV Novi Sad, ovim je završen izborni proces u novosadskom odboru Lige.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad





Saopštenja | Subota, 19. 03. 2016. | Komentara: 0

Vojvođanski paori postali smetnja vlasti i tajkunima

Novi Sad, 19. mart - Nakon sinoćnjeg incidenta u Gakovu, gde je privedeno šestoro paora, definitivno je jasno da će problem sa državnim poljoprivrednim zemljištem samo eskalirati.
Saopštenja | Petak, 18. 03. 2016. | Komentara: 0

Za LSV ravnopravnost nije samo predizborni slogan

Novi Sad, 18. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine veliku pažnju posvećuje rodnoj ravnopravnosti i položaju žena u društvu. Znajući da se neravnopravnost ne može rešiti bez većeg broja žena na mestima odlučivanja, na listi broj 7 za vanredne parlamentarne izbore LSV u prvih pet kandidata ima čak četiri kandidatkinje, a u prvih osam - pet.
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2016. | Komentara: 0

Eto šta biva kad se u Beogradu odlučuje o vojvođanskoj zemlji

NOVI SAD, 16. mart - U ovoj državi se sumanutom brzinom gaze prava paora i unosi haos. Kao da je neko rešio da uništi vojvođanske poljoprivrednike?!



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook