Šarčević i Njilaš da odu u Šid i objasne šta je rasizam

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 09. 2017. | Komentara: 0

Šarčević i Njilaš da odu u Šid i objasne šta je rasizam

Novi Sad, 12. septembar 2017 - Nedopustivo je da Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje ćute dok se deci migranata iz Avganistana i Sirije brani da krenu u neke od škola u Opštini Šid.

 LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pre nekoliko dana zatražila, a danas ponavlja zahtev da se deci migranata u opštini Šid omogući prisustvo nastavi u Osnovnim školima u koje su upisana.

Univerzalna ljudska prava koja je usvojila Generalna skupština UN, podrazumevaju između ostalog pravo na pravo na život, slobodu  i obrazovanje. Upravo ta prava se danas osporavaju deci migranata. Isto tako, protesti nekih roditelja protiv upisa ove dece u škole, protivni su Ustavu i Zakonu o zabrani diskriminacije Republike Srbije.

I zato nije dovoljno da Šid posete samo predstavnici Školske uprave Novi Sad.

Potrebno je da u Šid odu ministar prosvete Mladen Šarčević i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš i da njih dvojica to objasne licem u lice, za početak roditeljima i nastavnicima u Višnjićevu, a zatim i čitavom društvu u našoj zemlji.

Ako to hitno ne učine, čelni ljudi Ministarstva prosvete i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, republika Srbija će i toj deci i čitavom svetu svojim ćutanjem i nečinjenjem poslati poruku da odobravaju, ili barem nemaju odgovor na rasizam i ksenofobiju.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Sreda, 05. 12. 2018. | Komentara: 0

Izgradnja puteva u Vojvodini nije na listi prioriteta

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra nedopustivim smanjenje od 20% sredstava za kapitalni projekat, odnosno saobraćajnicu Ib reda „Novi Sad – Ruma“, za koji je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture budžetom opredelilo 40 miliona dinara ili oko 340.000 evra. 
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 12. 2018. | Komentara: 0

Miroviću, više od 650 hiljada Vojvođana pije vodu sa arsenom!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva pokrajinskog premijera Igora Mirovića da, ako je završio sa obeležavanjem događaja iz 1918. godine, javnosti saopšti da li i šta tačno on i njegovi saradnici preduzimaju u vezi sa činjenicom da više od 650 hiljada građana Vojvodine u 2018. godini pije vodu sa arsenom.
Saopštenja | Nedelja, 02. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlast i opozicija u Srbiji da ne narušavaju odnose u regionu

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva i vlast i opoziciju u Srbiju na uzdržanost i konstruktivnost kada je reč o krhkim odnosima u regionu. Svedoci smo svakodnevnih ekstremnih izjava i ključnih protagonista naprednjačke vlasti i glavnih opozicionih grupacija, kojima se dodatno urušavaju odnosi u regionu i podiže stepena nacionalizma i netrpeljivosti u našem društvu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook