UDS pozdravlja paket pomoći EU, evropski put da ostane opredeljenje Srbije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 27. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS pozdravlja paket pomoći EU, evropski put da ostane opredeljenje Srbije

Beograd, 27. mart 2020 - Ujedinjena demokratska Srbije pozdravlja veliki korak koji je načinila Evropska unija, organizujući i isporučujući prvi u nizu paketa medicinske i materijalne pomoći Srbiji za borbu protiv koronavirusa i njegovih zdravstvenih i ekonomskih posledica.

UDS, koju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, smatra da je za Srbiju od ogromnog životnog i političkog značaja i novi pristup EU, koji podrazumeva odluke Evropskog parlamenta i drugih institucija, po kojima će i zemlje kandidati biti korisnici velikog programa ekonomske pomoći za prevladavanje posledica pandemije.

Posle početne sporosti i problema koji je Evropa imala, kao deo sveta koji je najdramatičnije pogodjen koronavirusom, EU je pokazala da razume značaj brze i konkretne pomoći i Srbiji kao zemlji kandidatu za članstvo, i očuvanju sveevropske solidarnosti kao jednoj od ključnih evropskih vrednosti. 

Koalicija UDS poziva sve učesnike političkog života, a posebno predstavnike vlasti, da nijednim aktom ili izjavama ne relativizuju značaj ove pomoći i da, bez ikakvih dilema, čuvaju i sprovode opredeljenje Srbije da ostane na putu evropskih integracija i u trenutnim teškim okolnostima i u vremenu koje će uslediti posle prestanka opasnosti izazvane virusom. 

Evropa je uvek bila kontinent velikih problema i nesavršenosti, ali je Evropa, a to danas znači EU, i zajednica koja uspeva da nađe najbolja i dugoročno najodrživija rešenja za svaki veliki izazov. Srbija će, i kada ovu veliku opasnost svi zajedno prevaziđemo, ostati zemlja koja će biti najneposrednije upućena na svoje susede, evropske zemlje i EU, kao politički izraz Evrope. 

Svima koji su nam u ovim okolnostima pružili pomoć dugujemo ogromnu zahvalnost. To, međutim, ne može da promeni očiglednu životnu i političku činjenicu da budućnost Srbije neminovno mora i treba da bude vezana za Evropu i da su u Evropi, njenim institucijama, ekonomiji, vrednostima i pravilima svi dugoročni interesi više od 6 miliona građana Srbije, kao i velikog broja naših građana koji u zemljama EU žive.


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA Saopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 

Saopštenja | Ponedeljak, 06. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešelj crta mete na čelima građana, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ćutanje nadležnih organa na sramno političko delovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook