Zabranite SNP Naši!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 06. 04. 2013. | Komentara: 0

Zabranite SNP Naši!

NOVI SAD, 6. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ustavni sud i sve ostale nadležne institucije da po hitnom postupku, momentalno zabrane rad SNP Naši.

LSV

Četiri meseca nakon odluke Ustavnog suda da ne zabrani njihov rad SNP Naši još većom silinom seje mržnju po Srbiji.

Tokom četiri meseca, pravili su crne spiskove, određivali ko su patriote a ko izdajnici i špijuni, pretili medijima, nevladinim organizacijama, pojedincima i palili zastavu Vojvodine.

Tužilaštvo i ministar pravde i predsednik Ustavnog suda su najavljivali da je moguće pokrenuti novi postupak za zabranu ove organizacije ekstremista i huligana.

Pošto se ništa nije dogodilo, održavali su performanse uprkos zabrani policije, upadali na tribune, poručivali da će “ko kaže da je Kosovo nezavisno ostati bez glave”, vređali mrtvog  Zorana Đinđića, a njegov bulevar preimenovali u “Bulevar Ratka Mladića”, počeli kampanju protiv stranih banaka, a danas i nastavili sa plakatima mržnje i progona.

Šta još treba da se dogodi? Treba li da krenu u odstrel po spiskovima koje prave?

Ujedno, pozivamo medije da prestanu da SNP Naši i slične organizacije nazivaju desničarskim jer to nisu.

Ovo su ekstremisti i huligani.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook