Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 12. 05. 2019. | Komentara: 0

Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

Novi Sad, 12. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednice Vlade Republike Srbije da se izjasni da li se slaže sa skandaloznim stavovima koje je u Banjaluci danas izneo član njenog kabineta Aleksandar Vulin.

LSV

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas u Banjaluci da Republika Srpska nema svoju vojsku, ali srpski narod ima.

Ovakav stav Aleksandra Vulina u direktnoj je suprotnosti sa proklamovanom politikom poštovanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine koji zvanično zastupa vlast u Srbiji. Međutim, današnja izjava ministra u Vladi, Vulina, govori potpuno suprotno.

Bosna i Hercegovina ima svoje Oružane snage, a ideje o drugačijim bezbednosnim okvirima, koje je izneo Vulin, predstavljaju kršenje ustavno-pravnog sistema BiH i međunarodnih obaveza koje je Srbija, kao potpisnica Dejtonskog i Pariskog mirovnog ugovora, preuzela.

Tako grubo kršenje Dejtonskog sporazuma može samo da znači da se pojedini krugovi u današnjoj vlasti vraćaju ratnim ciljevima i metodama. Politički stavovi Aleksandra Vulina poznati su još od devedesetih godina. Od portparola JUL-a teško je očekivati bilo šta miroljubivo i konstruktivno.

LSV zahteva reakciju premijerke Brnabić. Ćutanje bi značilo podržavanje neozbiljne i opasne politike ponovnog „zveckanja oružjem“ u regionu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Gospodin Vučić Leka sad može da radi

NOVI SAD - Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće amandman iako će zakon biti izmenjen tako da bi Aleksandar Vučić mogao da bude sekretar ovog Saveta. Svako ko pravi zakone prema meri političke stranke do sada je vrlo brzo uvideo da ta praksa nije dobra
Događaji | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Šta je sa pravima manjina?

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je 11 amandmana na Zakon o ministarstvima o kojem se danas raspravljalo u Narodnoj skupštini Republike Srbije, ali nije usvojen ni jedan.
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće glasati za vladu

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je danas da LSV ne može podržati novu Vladu Srbije jer ona pokazuje da nema ideje i da joj ništa neće biti važno osim vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook