Srbija je napravila ogromnu grešku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 09. 12. 2020. | Komentara: 0

Srbija je napravila ogromnu grešku

Novi Sad, 09. decembar 2020 - Glasajući protiv rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) kojom se od Rusije traži da što pre prekine „privremenu okupaciju“ Krima, Srbija je napravila ogromnu grešku.

LSV

Greška je tim veća jer Srbija nije bila čak ni uzdržana kao Bosna i Hercegovina i još 16 zemalja koje su izabrale tu opciju.

Izabrala je da glasa protiv.

Na stranu, za trenutak, što je time uz Iran, Belorusiju i Severnu Koreju stala na stranu Rusije i suprotstavila se najrazvijenijim zemljama Evrope i sveta. 

I na stranu što ta odluka nimalo ne pomaže da nam mladi ne odlaze na Zapad. 

Srbija se stavila na stranu zemlje koja je napala drugu zemlju, prekrojila granicu i oduzela deo njene teritorije.

I šta god ovih dana brujali tabloidi i stranke kojima su Putin i njegova administracija važniji i miliji od sopstvene zemlje, sramota zbog toga na obrazu Srbije je ogromna. 

Ta sramota je gora i trajnija čak i od posledica koje će ova odluka imati po evropski put naše države.

A, ako neko od zvaničnika ove zemlje misli da će Rusija zbog toga odustati od toga da upotrebi Kosovo, Republiku Srpsku i Crnu Goru kao žeton za destabilizaciju Zapadnog Balkana - grdno se vara.    

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook