Srbija nije Rusija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 02. 2019. | Komentara: 0

Srbija nije Rusija

Novi Sad, 12. februar 2019 - Diplomatija Srbije se pod rukovodstvom ministra Ivice Dačića poslednjih godina pokazala izuzetno neveštom na poslovima zaštite interesa Republike Srbije.

Dačićevo lutanje u spoljnoj politici lako je uočljivo i na primeru Venecuele.

LSV

Umesto da podrži stav evropskih zemalja, koje su od predsednika Venecuele  Nikolasa Madura tražile raspisivanje fer i slobodnih izbora, ministar se opredelio za podršku stavu Ruske Federacije.

Umesto da javnosti Srbije uputi odgovor na pitanje zašto se podržava uzurpator Maduro, koji je vlasti lišio parlament u kojem je izgubio većinu, a imenovao sebi lojalnu „ustavotvornu skupštinu“, Dačić se opredelio za floskule o prijateljstvu naših zemalja.

Sa druge strane, ministar Dačić je pomenuo i našu navodnu podršku nezavisnosti Katalonije.

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine bila je u Kataloniji da bi pratila demokratičnost referendumskog procesa, koji se, nažalost, završio masovnim kršenjem ljudskih prava i držanjem političkih zatvorenika u Španiji.

Kao ljudi privrženi univerzalnim principima demokratije, ne želimo da zatvaramo oči pred očitim i masovnim kršenjima ljudskih prava, ma gde se ono događalo.

Takođe, želimo da Venecuela ne doživi sudbinu Balkana. Tamošnje gaženje institucija uvodi tu zemlju u dalju eskalaciju sukoba, kako smo imali nesreću da vidimo na prostoru ex YU regiona.

Od ministra Dačića očekujemo da radi ono što mu Ustav i zakoni nalažu, a to je da svuda i na svakom mestu štiti interese države Srbije i ustavne principe na kojima je ona (barem deklarativno) zasnovana.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook