Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 22. 08. 2019. | Komentara: 0

Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

Novi Sad, 22. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je političko delovanje predsednika opštine Čajetina i lidera stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića veoma opasno po Srbiju. 

LSV

Stamatović se juče ponovo založio za ustupanje Kosova Ruskoj Federaciji i naglasio da bi Srbija „trebala što pre da pokrene taj proces“. Indikativno da je svoj predlog ponovo izneo baš na dan sovjetske okupacije Čehoslovačke 1968. godine. 

Sasvim je jasno da Stamatović na ovaj način flagrantno krši Ustav Republike Srbije, koji u članu 8. kaže da je „teritorija Republike Srbije jedinstvena i nedeljiva“. 

LSV postavlja pitanje nadležnom državnom tužiocu zašto još nisu preduzeti koraci koji bi sankcionisali veleizdaju na koju poziva Milan Stamatović.

Stamatović je javnosti poznat i po podršci organizovanju „omladinsko-patriotskog“ kampa na Zlatiboru u kojem su maloletna lica prolazila delom i vojničku obuku, koju su sprovodili pripadnici ruske desničarske organizacije E. N. O. T. CORP. 

Nedopustivo je da političari krajnje desne političke provinijencije nekažnjeno šire svoje opasne političke ideje, a da država ćuti! 

Srbija ne sme postati poligon za iživljavanje nacionalista, koji ne prezaju, čak, ni od čina veleizdaje da bi ostvarili svoje namere.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad ČanakIzjave | Sreda, 08. 07. 2020. | Komentara: 0

Kašnjenje rezultata izbora signal lošeg stanja demokratije u Srbiji

Upitan kako komentariše što je RIK zvanične rezultate sa srpskih izbora 21. juna objavila uveče na dan hrvatskih 5. jula, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je izborna komisija Hrvatske svoj posao uradila brzo i profesionalno.
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešelj crta mete na čelima građana, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ćutanje nadležnih organa na sramno političko delovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
Izjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook