Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 22. 08. 2019. | Komentara: 0

Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

Novi Sad, 22. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je političko delovanje predsednika opštine Čajetina i lidera stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića veoma opasno po Srbiju. 

LSV

Stamatović se juče ponovo založio za ustupanje Kosova Ruskoj Federaciji i naglasio da bi Srbija „trebala što pre da pokrene taj proces“. Indikativno da je svoj predlog ponovo izneo baš na dan sovjetske okupacije Čehoslovačke 1968. godine. 

Sasvim je jasno da Stamatović na ovaj način flagrantno krši Ustav Republike Srbije, koji u članu 8. kaže da je „teritorija Republike Srbije jedinstvena i nedeljiva“. 

LSV postavlja pitanje nadležnom državnom tužiocu zašto još nisu preduzeti koraci koji bi sankcionisali veleizdaju na koju poziva Milan Stamatović.

Stamatović je javnosti poznat i po podršci organizovanju „omladinsko-patriotskog“ kampa na Zlatiboru u kojem su maloletna lica prolazila delom i vojničku obuku, koju su sprovodili pripadnici ruske desničarske organizacije E. N. O. T. CORP. 

Nedopustivo je da političari krajnje desne političke provinijencije nekažnjeno šire svoje opasne političke ideje, a da država ćuti! 

Srbija ne sme postati poligon za iživljavanje nacionalista, koji ne prezaju, čak, ni od čina veleizdaje da bi ostvarili svoje namere.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad ČanakIzjave | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Pretnje bojkotom izbora su loš put za rešavanje problema

Pred današnji nastavak međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropske unije, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton potvrdio je da će LSV učestvovati u razgovorima i istakao da opozicija mora snažnije da nametne realen predloge za poboljšanje izbornih uslova.
Događaji | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Papuga na rusinskom u Skupštini o manjinskim udžbenicima i ABC food-u

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra prosvete Mladena Šarčevića zašto još uvek nije reagovao na činjenicu da učenici, pripadnici nacionalnih manjina, nemaju sve udžbenike, već je za to okrivio nacionalne savete nacionalnih manjina. Ona je zatražila i informaciju od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića šta planira da uradi sa hladnjačom „ABC food“.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

LSV je štitila i štitiće interes Novog Sada

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sa pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa dobijanjem upotrebne dozvole za rad Tržnog centra „Promenada“. Ukoliko bude utvrđeno da postoji bilo kakav propust ili pravno nedovoljno definisani detalj, insistiraćemo na tome da se sve nejasnoće i nepreciznosti isprave.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook