Vesti

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Nedelja, 24. 09. 2017. | Komentara: 0

MUP da objasni blokadu gradova

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje Ministarstvu unutrašnjih poslova da li je „sveobuhvatna kontrola saobraćaja, blokada određenih prilaza i izlaza, kao i putnih pravaca oko gradova i formiranje blokadnih punktova s automatskim naoružanjem, a s ciljem pronalaska osoba sa poternica, narkotika, nelegalnog oružja i pronalaska predmeta koji potiču ili su u vezi s izvršenjem krivičnog dela“, akcija kojom su pripadnici tog Ministarstva u noći između petka i subote „demonstrirali spremnost“ u cilju zaštite građana ili se ipak radi o demonstraciji sile?
Saopštenja | Subota, 23. 09. 2017. | Komentara: 0

Hitno povući iz nastave Ljušićev udžbenik

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra prosvete u Vladi Srbije Mladena Šarčevića da učini sve što je u njegovoj nadležnosti da se iz nastave bez odlaganja povuče udžbenik istorije za treći razred Gimnazije, čiji je autor Radoš Ljušić.
Saopštenja | Petak, 22. 09. 2017. | Komentara: 0

Školujemo za nepostojeća zanimanja pa odlaze u inostranstvo

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga pitala je ministra prosvete da li će zakoni koji su u proceduri ispraviti nepravdu koja postoji zbog nepostojećih zanimanja u šifrarniku. Kako je navela tokom rasprave u Skupštini Srbije o predlozima zakona o visokom obrazovanju i osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, u šifrarniku postoji oko 140 nepostojećih zanimanja za koja se školuju studenti privatnih i državnih fakulteta.
Saopštenja | Sreda, 20. 09. 2017. | Komentara: 0

LSV pripremila program mera za ublažavanje posledica suše

Poslanička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine je podnela predlog za dopunu dnevnog reda sledeće sednice Skupštine AP Vojvodine, kojim se traži da se usvoje zaključci i da se obaveže Pokrajinska vlada da aktivira Pokrajinski štab za vanredne situacije, proglasi vanredna situacija za teritoriju Vojvodine zbog suše kao elementarne nepogode, izradi i donese Procena ugroženosti i Plan zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama usled suše, kao i da se na osnovu Procene ugroženosti u saradnji sa nadležnim republičkim organima  predlože i preduzmu mere  zaštite poljoprivrednika na teritoriji AP Vojvodine.
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2017. | Komentara: 0

Zašto Zrenjaninci još uvek nemaju vodu?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje gradske vlasti jer Zrenjaninci i Zrenjaninke još uvek nemaju predugo obećavanu zdravu pijaću vodu.
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2017. | Komentara: 0

Vojvodina je bila prva žrtva Miloševićeve zločinačke politike

Ovog vikenda, 23. i 24. septembra navršava se trideset godina od kako je u unutarpartijskom obračunu u tada jedinoj partiji, Savezu komunista Srbije, pobedio Slobodan Milošević. Bio je to početak razaranja Jugoslavije i rušenja svih civilizacijskih standarda koje je tadašnje jugoslovensko društvo dostiglo.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook