Svetski prvaci u banatskim šorama u Skupštini grada

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Ponedeljak, 09. 07. 2012. | Komentara: 0

Svetski prvaci u banatskim šorama u Skupštini grada

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov i član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić primili su danas u novosadskom parlamentu svetske prvake u šorama, ekipu Novosadskih bećara.

LSV

Tim iz glavnog grada Vojvodine pobedio je na nedavnom 12. Svetskom prvenstvu u banatskim šorama, koje se svake godine održava u selu Tomaševac, kraj Zrenjanina, a ove godine, pored domaćih ekipa, nastupale su i ekipe iz Rumunije.

- Priča o banatskim šorama jeste priča o očuvanju vojvođanske tradicije, našeg identiteta, svega onog po čemu je Vojvodina specifična. Zbog toga mi je velika čast što sam ove mlade momke primila u Skupštini grada i zahvalila im se ne samo zato što čuvaju umalo zaboravljeni sport, već i zato što čuvaju vojvođansku tradiciju - istakla je Jerkov.

Ona je dodala da da joj je, kao Novosađanki, važno i značajno da su baš Novosađani pobedili u jednom tipičnom banatskom sportu i da to treba da nam služi na čast.
- Ovi mladi ljudi pokazuju da za entuzijazam i angažovanje oko nečega nisu potrebna ni velika finansijska sredstva, ni specijalni uslovi. Ponekad je važno nešto želeti i pokušati, a ako postoji volja, to se može i ostvariti - kazala je Jerkov.

Predsednica novosadskog parlamenta takođe je dodala da je sa članom Gradskog veća zaduženim za sport i omladinu Aleksandrom Kravićem razgovarala na koji način Novi Sad može da pomogne svim mladim ljudima koji se uopšte bave sportom.

Ekipa Novosadskih bećara postoji nešto manje od tri godine, ovogodišnje Svetsko prvenstvo im je tek treće, a kapiten ekipe Gabor Lepeš objašnjava da je titula zasluga "mukotrpnog trogodišnjeg rada".

- Mi smo vrlo mlada ekipa, ne postojimo ni tri godine, ali za to vreme smo se angažovali i kvalifikovali na poslednja tri Svetska prvenstva. Osvojena titula je rezultat mukotrpnog rada, treninga i učešća na revijalnim i kvalifikacionim turnirima u proteklom periodu - precizirao je Lepeš, zahvalivši se na prijemu u Skupštini grada Novog Sada.

Banatske šore su stara čobanska igra loptom i palicom. Najviše se igra u vojvođanskom i rumunskom delu Banata, ali sve više i u drugim delovima Vojvodine.

(BILSV, 09.07.2012.)Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

Zbog nepoštovanja osnovnih pravila demokratskog izbornog procesa, te ako se nastavi sa pritiscima, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće imati kandidate na predstojećim izborima za Savete mesnih zajednica u opštini Kovačica. Kandidati LSV bili su spremni da se nadmeću za glasove birača, ali su u prethodnih nekoliko dana aktivisti Srpske napredne stranke, preko svojih posrednika, upozoravali kandidate LSV da kandidatura na izborima nije mudar potez.
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

MUP da izmeni apsurdne odredbe u Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije da revidira i izmeni apsurdne odredbe u Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila i Pravilnik o vozačkim dozvolama.  
Saopštenja | Četvrtak, 22. 08. 2019. | Komentara: 0

Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je političko delovanje predsednika opštine Čajetina i lidera stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića veoma opasno po Srbiju. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook