Ucenama i pritiscima srušena vlast u Novom Sadu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 13. 09. 2012. | Komentara: 1

Ucenama i pritiscima srušena vlast u Novom Sadu

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojviodine Aleksandra Jerkov, smenjena je noćas, na maratonskoj sednici sa mesta predsednice Skupštine grada Novog Sada.

Aleksandra Jerkov

Kako je ocenila nakon smene, većinu koja je formirana u gradskoj skupštini i koja je smenila demokratski izabranu vlast, čine, pored odbornika SNS i DSS, i odbornici SPS koji su, kako je kazala, naterani da budu članovi te koalicije, SPO-a koji su prebegli sa liste LSV, "Dveri" koji su izbačeni iz svog pokreta i Romske demokratske stranke, koju, prema njenim rečima, njihovi sadašnji koalicioni partneri "optužuju za krađu glasova".
–  Osumnjičeni, odbegli, izbačeni i naterani su ti koji su smenili demokratski izabranu vlast u Novom Sadu – kazala je Jerkov. Ona je rekla da se smene u Novom Sadu odvijaju pod uticajem i uz učešće potpredsednika vlade koji je, kako je rekla, "i javni i tajnim delovanjem vršio pritisak i ucenjivao odbornike".
– Deo odbornika nove većine su sadašnji koalicioni partneri optuživali pre svega dva meseca za kupovinu glasova i tražili njihovo hapšenje, deo je izbačen iz stranaka, a pojedini su podlegli političkim pritiscima i ušli su u ovu većinu. Najvećim delom, za ovo je zaslužan potpredsednik Vlade Srbije, zamenik premijera, koji je, što otvoreno, što van očiju javnosti, pretio odbornicima s ciljem da se napravi nova većina u Skupštini grada – izjavila je Aleksandra Jerkov. Ona je istakla i da “ne veruje da će nova vlast da bude stabilna, budući da je čini veliki broj različitih stranačkih opcija”.
– Odbornicima sam rekla da o čoveku često više govori to ko je protiv njega, nego ko je za njega i meni je jako drago što je ova većina protiv mene – dodala Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 13. 09. 2012.)Izjave | Sreda, 03. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: U Srbiji nastaju paravojne jedinice za likvidaciju političkih protivnika

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije Nenad Čanak ocenio je da je u Srbiji u toku stvaranje paravojnih jedinica za likvidaciju političkih protivnika.
Saopštenja | Sreda, 03. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Izbori su prilika da bude izabrana politika za normalan život

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Velikom Gradištu da su izbori 21. juna prilika da se ljudi vrate u politiku i kroz nju stvore uslove za noramalan život.
Izjave | Utorak, 02. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS ima ljude koji mogu Srbiju da uvedu u EU

Ime naše liste je suštinski ceo njen program – Ujedinjena demokratska Srbija, rekao je Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, članice koalicije UDS.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook