Ucenama i pritiscima srušena vlast u Novom Sadu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 13. 09. 2012. | Komentara: 1

Ucenama i pritiscima srušena vlast u Novom Sadu

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojviodine Aleksandra Jerkov, smenjena je noćas, na maratonskoj sednici sa mesta predsednice Skupštine grada Novog Sada.

Aleksandra Jerkov

Kako je ocenila nakon smene, većinu koja je formirana u gradskoj skupštini i koja je smenila demokratski izabranu vlast, čine, pored odbornika SNS i DSS, i odbornici SPS koji su, kako je kazala, naterani da budu članovi te koalicije, SPO-a koji su prebegli sa liste LSV, "Dveri" koji su izbačeni iz svog pokreta i Romske demokratske stranke, koju, prema njenim rečima, njihovi sadašnji koalicioni partneri "optužuju za krađu glasova".
–  Osumnjičeni, odbegli, izbačeni i naterani su ti koji su smenili demokratski izabranu vlast u Novom Sadu – kazala je Jerkov. Ona je rekla da se smene u Novom Sadu odvijaju pod uticajem i uz učešće potpredsednika vlade koji je, kako je rekla, "i javni i tajnim delovanjem vršio pritisak i ucenjivao odbornike".
– Deo odbornika nove većine su sadašnji koalicioni partneri optuživali pre svega dva meseca za kupovinu glasova i tražili njihovo hapšenje, deo je izbačen iz stranaka, a pojedini su podlegli političkim pritiscima i ušli su u ovu većinu. Najvećim delom, za ovo je zaslužan potpredsednik Vlade Srbije, zamenik premijera, koji je, što otvoreno, što van očiju javnosti, pretio odbornicima s ciljem da se napravi nova većina u Skupštini grada – izjavila je Aleksandra Jerkov. Ona je istakla i da “ne veruje da će nova vlast da bude stabilna, budući da je čini veliki broj različitih stranačkih opcija”.
– Odbornicima sam rekla da o čoveku često više govori to ko je protiv njega, nego ko je za njega i meni je jako drago što je ova većina protiv mene – dodala Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 13. 09. 2012.)Saopštenja | Nedelja, 17. 11. 2019. | Komentara: 0

Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena najavama rekordnog iznosa budžeta grada Beograda za 2020. godinu, koji je pre nekoliko dana usvojilo Gradsko veće i uputilo Skupštini glavnog grada na usvajanje.
Saopštenja | Subota, 16. 11. 2019. | Komentara: 0

Tolerancija nije ratni zločinac u Skupštini, niti ekstremni desničar u salama lokalnih samouprava

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je tolerancija reč koje naše društvo ne sme da se seti samo 16. novembra, kada čitav svet obeležava Međunarodni dan tolerancije. Predstavnici vlasti se često hvale da je postignut kvalitetan zakonski okvir u borbi protiv diskriminacije. Nažalost, problem je implementacije donetih zakona u praksi. 
Izjave | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Pretnje bojkotom izbora su loš put za rešavanje problema

Pred današnji nastavak međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropske unije, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton potvrdio je da će LSV učestvovati u razgovorima i istakao da opozicija mora snažnije da nametne realen predloge za poboljšanje izbornih uslova.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook