UDS ide na izbore, borimo se protiv Vučića i za evropsku Srbiju

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 14. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS ide na izbore, borimo se protiv Vučića i za evropsku Srbiju

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta Bojan Kostreš izjavio je da su predstavnici koalicije Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) imali otvoren i prijateljski razgovor sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem. Kako je rekao, ambasadoru su saopštili da na predstojećim izborima žele da se bore protiv nacionalističkog i centralističkog režima Aleksandra Vučića i nacionalističke i centalističke opozicije, i da pruže evropsku alternativu građanima Srbije.

LSV

- U otvorenom i prijateljskom razgovoru preneli smo ambasadoru da smo odlučili da se na izborima, iako izborni uslovi nisu idealni, borimo protiv nacionalističkog i centralističkog režima Aleksandra Vučića i nacionalističke i centalističke opozicije, ali i da pružimo evropsku alternativu postojećoj politici. Izneli smo stav da je bojkot pogrešan način borbe za demokratsku, modernu, evropsku i bolju Srbiju - rekao je Kostreš za agenciju Beta.

Povodom najavljenog sastanka sa predsednikom Srbije oko vođenja kampanje i eventualnom odlaganju izbora zbog epidemije koronavirusa, Kostreš ističe da u ovom trenutku prioritet treba dati lekarima i stručnjacima epidemiolozima. On je u izjavi za list danas rekao da je Liga spremna za izbore, ali da će, ukoliko se proceni da je odlaganje izbora neophodno, LSV to prihvatiti.

(SzILSV, 14.03.2020)
Saopštenja | Subota, 04. 04. 2020. | Komentara: 0

Saopštenje Vojvođanskog fronta: Hitno pomoći proizvođačima povrća

Vojvođanski front traži od države da što hitnije pomogne malim i srednjim proizvođačima povrća posle odluke da se zatvore zelene i kvantaške pisce zbog pandemije Korona virusa.
Saopštenja | Petak, 03. 04. 2020. | Komentara: 0

OLAKŠATI POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA KRETANJE I RAD

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez koji čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, pozivaju nadležne državne organe da u najkraćem mogućem roku iznađu rešenje kojim bi se u što većoj meri 
olakšao rad poljoprivrednih proizvođača.
Saopštenja | Četvrtak, 02. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS INSISTIRA NA VANREDNOM NADZORU U KCV

Ujedinjena demokratska Srbija pozdravlja puštanje na slobodu novinarke Ane Lalić kojoj je tokom jučerašnjeg dana određeno policijsko zadržavanje i traži da se u vanrednom stanju svi, a posebno državni organi, ponašaju ozbiljno i odgovorno, kako bi gradjanima bilo lakše, a ne teže, da kroz ovaj težak period prođu. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook