UDS TRAŽI OD VLADE PAKET MERA POMOĆI ZA MSP

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 25. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS TRAŽI OD VLADE PAKET MERA POMOĆI ZA MSP

Beograd, 25. mart 2020 - UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA uputila je danas Vladi Republike Srbije inicijativu kojom se zahteva da što pre bude donet efikasan paket mera koji bi olakšao položaj privrede, naročito malih i srednjih preduzeća, u krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID – 19.

Koalicija stranka UDS, koju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderna Srbija i Građanski demokratski forum, poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da u najkraćem roku sazove sednicu svog kabineta na kojoj bi se razmatrale mere pomoći privredi i zaposlenima. 

Očekujemo da se Vlada u ovoj krizi ponaša ozbiljno i da učini sve da spreči ozbiljan kolaps našeg privrednog sistema koji će zasigurno uslediti posle pandemije ako se sada ne preduzmu neophodne mere. 

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA predlaže niz mera pomoći koje uključuju smanjenje i ukidanje određenih nameta, poreske olakšice, odlaganje poreza na dobit, odlaganje poreza na imovinu, obezbeđivanje državnih garancija za zaduživanje kod banaka, mogućnost zaduživanja kod Fonda za razvoj.

Nesporno je da je prvenstveni interes svih nas zdravlje građana, ali pomoć privredi i očuvanje
radnih mesta nikako ne smeju da budu zapostavljeni.

Građani i privrednici očekuju hitnu akciju nadležnih!UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA  
Odbori LSV | Subota, 28. 03. 2020. | Komentara: 0

Zašto nema proizvodnje i podele dezinfekta građanima u opštini Novi Bečej kada postoji oprema?

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Bečej zahteva objašnjenje zašto novobečejska vlast ne organizuje proizvodnju i podelu dezinfekcionog sredstva, natrijumhipohlorita, u dogovoru sa JP „Komunalac“ građanima, kao što to u mnogim gradovima već uveliko funkcioniše.
Saopštenja | Petak, 27. 03. 2020. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 27. 03. 2020. | Komentara: 0

Lošim potezima čelnika grada Zrenjanina nema kraja

Liga socijaldemokrata Vojvodine puno puta je govorila o nestručnost i bahatosti zrenjaninske lokalne vlasti, ali najava organizovanja licitacije za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini samo dodatno upotpunjuje katastrofalna sliku vlasti. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook