UDS: Garantujemo minimalac svim porodiljama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Garantujemo minimalac svim porodiljama

Beograd, 17. maj 2020 - Tatjana Macura, jedna od kandidatkinja Ujedinjene demokratske Srbije kaže da su porodilje i trudnice u Srbiji značajno degradirane postojećim zakonom.

LSV

- Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom značajno degradira porodilje i trudnice u Srbiji. Vlada RS odredila je koji je to maksimum koji jedna porodilja može da primi tokom svog porodiljskog odsustva, ali ne i koji je minimum, zbog čega neke porodilje primaju tek nekoliko stotina ili nekoliko hiljada dinara - kaže Macura.

 Ona dodaje da bi to moralo da se promeni.

- Mi iz Ujedinjene demokratske Srbije znamo da u budžetu Republike Srbije ima dovoljno novca da garantujemo da svaka porodilja u Srbiji može da primi najmanje naknadu u visini republičkog minimalca bez obzira da li je bila u radnom odnosu ili ne - kazala je Macura.

Ujedinjena demokratska Srbija u fokus svoje kampanje stavlja ljude, njihove probleme i način kako ih rešiti. Jedno od značajnih pitanja za sve porodilje i trudnice u Srbiji, a posebno one koje su za sistem nevidljive jer rade u crnoj ili sivoj zoni, jeste isplata garantovane minimalne zarade tokom porodiljskog odsustva. To je svakako jedna od promena za koju će UDS nastaviti da se zalaže u Parlamentu.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički saveza Srbije 21, Vojvodjanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook