UDS: Garantujemo minimalac svim porodiljama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Garantujemo minimalac svim porodiljama

Beograd, 17. maj 2020 - Tatjana Macura, jedna od kandidatkinja Ujedinjene demokratske Srbije kaže da su porodilje i trudnice u Srbiji značajno degradirane postojećim zakonom.

LSV

- Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom značajno degradira porodilje i trudnice u Srbiji. Vlada RS odredila je koji je to maksimum koji jedna porodilja može da primi tokom svog porodiljskog odsustva, ali ne i koji je minimum, zbog čega neke porodilje primaju tek nekoliko stotina ili nekoliko hiljada dinara - kaže Macura.

 Ona dodaje da bi to moralo da se promeni.

- Mi iz Ujedinjene demokratske Srbije znamo da u budžetu Republike Srbije ima dovoljno novca da garantujemo da svaka porodilja u Srbiji može da primi najmanje naknadu u visini republičkog minimalca bez obzira da li je bila u radnom odnosu ili ne - kazala je Macura.

Ujedinjena demokratska Srbija u fokus svoje kampanje stavlja ljude, njihove probleme i način kako ih rešiti. Jedno od značajnih pitanja za sve porodilje i trudnice u Srbiji, a posebno one koje su za sistem nevidljive jer rade u crnoj ili sivoj zoni, jeste isplata garantovane minimalne zarade tokom porodiljskog odsustva. To je svakako jedna od promena za koju će UDS nastaviti da se zalaže u Parlamentu.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički saveza Srbije 21, Vojvodjanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook