UDS: Naš osnovni cilj je da nestane granica između Srbije i EU

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 09. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Naš osnovni cilj je da nestane granica između Srbije i EU

Povodom 9. maja, koji se širom evrope slavi kao rođendan Evropske unije, predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije su na graničnom prelazu Horgoš (Mađarska), na simboličan način poručili da je njihov osnovni cilj da granica između Srbije i EU nestane.

LSV
 
- Tek kada ova granica nestane moći ćemo da kažemo da će građani u Srbiji imati priliku za normalan život, da će moći da žive bez strahova i teskoba sa kojima se suočavaju dodatno ovih dana kada vlada epidemija. Tek kada ove granice iza nas ne bude, moći ćemo da živimo u normalnoj državi, bez straha da ćemo biti nejednaki pred zakonom, bez straha od siromaštva, bez straha od samovolje vlasti. Zbog toga je potrebno da postoji ujedinjena politička snaga i zbog toga postoji Ujedinjena demokratska Srbija - rekao Marko Đurišić, jedan od lidera i prvi na listi UDS.
 
Đurišić je naglasio da je Ujedinjena demokratska Srbija formirana kako bi na izborima zaštitile evropske ideje i evropske vrednosti a da je ukidanje granica između Srbije i Evrope simbol onoga za šta će se UDS boriti.
 
Bojan Kostreš, koordinator Vojvođanskog fronta, članice UDS, rekao je da je Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez izrazito proevropskih i demokratskih stranaka i organizacija
 
- Vojvodina je oduvek bila most između Srbije i Evrope i nama je veoma važno što imamo saveznike u Beogradu i centralnom delu Srbije da se zajednički borimo da vrednosti koje važe u EU, a koje su za nas Vojvođanke i Vojvođane veoma bitne, implementiramo u čitavu državu. Nije to samo u pitanju životni standard, nisu tu u pitanju samo subvencije koje će, recimo, naši paori dobijati, a koje će biti mnogo veće nego što su danas, nego je to i uvažavanje kvaliteta života, suživota, priznavanje prava na različitosti. Mi u Vojvodini znamo da su različitosti koje postoje među nama naš kvalitet i naša prednost a ne naše mane - rekao je Kostreš.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički saveza Srbije 21, Vojvodjanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma. 
 Izjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Srbijagas neopravdano troši novac na automobile dok im država prašta dugove

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je potpuno neopravdano da JP „Srbijagas“ u ovom momentu potroši više od 600.000 evra za nabavku automobila, naročito ako se zna da im je država nedavno oprostila preko milijardu evra duga. 
Saopštenja | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Sačuvaćemo budućnost i zdravlje građana

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Smederevu 
da je doba vest za Srbiju što ljudi sa liste UDS znaju kako da reše probleme građana, i sačuvaju njihovu budućnost i zdravlje.
Odbori LSV | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Institut za digitalnu transformaciju u Zrenjaninu prvi korak ka Banatskom univerzitetu

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zalažu se za osnivanje Instituta digitalne transformacije u Zrenjaninu. Smatramo to prvim konkretnim koracima ka ostvarenju našeg dugogodišnjeg cilja – osnivanja Banatskog univerziteta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook